SEGRE

SOLIDARITAT POLÈMICA

La Fiscalia investiga el pare de Nadia, que diu que avui tornarà els diners

Blanco està ingressat a l’hospital de la Seu i assegura que donarà explicacions

Fernando Drake Blanco.

Fernando Drake Blanco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha obert una investigació sobre la família de la nena d’onze anys de Fígols i Alinyà afectada d’envelliment cel·lular que suposadament hauria estafat centenars de donants anònims en una campanya per recaptar fons. El pare de la petita, que està ingressat, diu que tornarà tots els diners i que donarà explicacions.

La Fiscalia Provincial de Lleida ha obert una investigació sobre la família de la nena d’onze anys de Fígols i Alinyà que pateix un envelliment cel·lular prematur i que ha aconseguit recaptar un total de 153.000 euros durant els últims dies a través d’una campanya mediàtica per finançar una operació suposadament falsa. La investigació del Ministeri Públic se suma a la que també han obert els Mossos d’Esquadra pel mateix cas.

El pare de la petita, Fernando Drake Blanco Botana, va anunciar ahir a través de Facebook que tornaran “el total de les aportacions i donacions” realitzades al compte de l’Associació Nadia Nerea contra la tricotiodistròfia i E.R. a partir d’avui mateix.

L’Audiència de Palma el va condemnar a 3 anys de presó per estafar 120.000 euros a la seua empresa

En aquest mateix comunicat, Blanco assegura també que aquest dimecres convocarà “una roda de premsa amb els mitjans per donar les explicacions oportunes i necessàries”.

Segons van confirmar ahir a SEGRE fonts properes a la família, el pare de la nena està ingressat a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell des de divendres passat, just després que mitjans de comunicació revelessin que part de la història que havia explicat durant anys és falsa.

Pel que sembla, l’home va anar al centre mèdic amb forts dolors, suposadament causats per problemes d’ansietat. Mercè Muncunill, veïna d’Organyà i representant de l’associació que van formar la gent del municipi per ajudar la petita sota el nom Amics i Veïns de la Nadia, va explicar ahir que l’home continuava ingressat al centre mèdic de la Seu d’Urgell.

“La família necessita tranquil·litat i no volem que el cas de Nadia es converteixi en un reality show, tots volem el bé de la petita i qualsevol explicació ha de donar-la el pare quan pugui”, opinava ahir.

Blanco, que segons va publicar ahir Menorca.info ja va ser condemnat per esfafa a tres anys de presó l’any 2000, va penjar un primer comunicat dissabte en el qual es defensava de les acusacions i deia que estava vivint “una onada d’atacs”.

En aquest mateix text va escriure: “Ara mateix tinc la ment bastant plena d’estranys sentiments i fins i tot de mals pensaments sobre la meua persona i la de la meua filla per acabar d’una vegada amb tot això, parlo dels dos ja que ni ella pot viure sense jo ni jo sense ella”, deia el pare. Arran d’aquest escrit i per protegir la nena, els Mossos d’Esquadra podrien haver activat la Unitat de Menors, segons va publicar ahir El País.

Per la seua banda, els veïns de l’Alt Urgell continuaven ahir en estat de xoc. Veïns a títol personal però també desenes d’associacions i entitats de tota la comarca havien portat a terme iniciatives solidàries per recaptar fons per a l’operació de la nena malalta.

Al seu torn, l’alcalde del municipi d’Organyà, Celestí Vilà, va afirmar ahir que “la gent no sap com actuar ara, estan esperant a dimecres, quan la família ha dit que donarà explicacions, per decidir si presenten denúncia davant dels Mossos d’Esquadra” per una suposada estafa.

El cas continua molt viu també a les xarxes socials, on els internautes i els donants anònims demanen explicacions i papers de les operacions a la família.

Fernando Drake va ser condemnat per estafa el 2000 Fernando Drake Blanco Botana va viure durant almenys quatre anys a Menorca. Segons va fer públic ahir el rotatiu Menorca.info - Es Diari, l’home va ser condemnat a tres anys de presó per falsedat documental i apropiació indeguda d’almenys vint milions de les antigues pessetes (120.202 euros). Segons explica el diari balear, entre els anys 1994 i 1997 Blanco va ocupar el càrrec de cap de la delegació menorquina d’una distribuïdora de refrescos. Segons una sentència de la secció segona de l’Audiència Provincial de Palma, dictada l’any 2000, Blanco Botana va subministrar productes de l’empresa a la seua esquena, es quedava les quantitats cobrades i va aconseguir així almenys 20 milions de les antigues pessetes a través de diversos artificis, encara que l’acusació denunciava la desaparició de 35 milions de pessetes, més de 200.000 euros, extrem que durant el judici no es va poder provar, per la qual cosa la sentència va fixar la quantitat en el mínim reconegut pel mateix acusat. Després de Menorca, l’home va viure a Palma i a Eivissa, illa on segons el mateix diari també va tenir problemes judicials al no pagar la hipoteca del pis en què vivia. La financera li reclamava dotze milions de pessetes (72.000 euros), segons consta al Butlletí Oficial de l’Estat.

Fernando Drake Blanco.

Fernando Drake Blanco.

tracking