SEGRE

polèmica

Un jutge immobilitza els comptes bancaris del pare de Nadia

El jutjat ha demanat la informació mèdica de la petita

Una pancarta a Organyà per recaptar fons per a la menor.

Un jutge immobilitza els comptes bancaris del pare de NadiaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del Jutjat d'Instrucció 1 de La Seu d'Urgell investiga possibles irregularitats en els diners rebuts en el 'cas Nadia', la nena de Fígols i Alinyà afectada per envelliment cel·lular. En aquest sentit, el jutge ha ordenat la immobilització dels comptes bancaris de la família i ha reclamat que li sigui aportada tota la informació mèdica respecte la salut de la petita perquè sigui examinada pel forense. Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC) mitjançant un comunicat, l'objectiu és "acreditar, per una banda, l’existència d’una infermetat i, per l’altra, la gestió del diners aportats".

Segons el tribunal, en aquest moment no hi ha ningú amb la condició d'investigat, ni tampoc citat a declarar.

El jutge ha pres aquestes decisions instat per la investigació iniciada pels Mossos d'Esquadra després que varies informacions periodístiques assenyalessin com a fals el relat del pare de la menor, Fernando Drake Blanco.

Pensava explicar tota la veritat abans que sortís a la llum

El pare de Nadia, la nena d’onze anys de Fígols i Alinyà afectada d’envelliment cel·lular, ha assegurat aquest dilluns que "pensava explicar tota la veritat abans que sortís a la llum". En una entrevista al programa 'Espejo Público' d’Antena 3, Fernando Drake Blanco ha reconegut que va exagerar algunes coses "per temor de perdre la meua filla". "Nadia Nerea està en perill de mort i necessita l’operació per poder seguir", ha assegurat a través del telèfon el programa.

El pare de Nadia ha reiterat que donarà explicacions dimecres vinent davant dels mitjans, encara que s’ha reafirmat que va ser a l’Afganistan, "però no en una cova" i ha assegurat que la seua dona està enfonsada perquè de vegades se n’anava amb Nadia Nerea i mentia a la seua dona, "dient-li que anava a un metge i realment acudia a un 'curander'".

La Fiscalia Provincial de Lleida ha obert una investigació sobre la família de la família de Nadia, que ha aconseguit recaptar 153.000 euros en els últims dies a través d’una campanya mediàtica per finançar una operació suposadament falsa. En aquest sentit, Fernando Drake Blanco ha assegurat a l’entrevista a 'Espejo Público' que està tornant 300.000 euros recaptats.

La investigació del Ministeri Públic se suma a la que també han obert els Mossos d’Esquadra pel mateix cas.

Entrevista al pare de Nadia al programa Espejo Público

Fernando Drake va ser condemnat per estafa el 2000 Fernando Drake Blanco Botana va viure durant almenys quatre anys a Menorca. Segons va fer públic diumenge el rotatiu ‘Menorca.info - Es Diari’, l’home va ser condemnat a tres anys de presó per falsedat documental i apropiació indeguda d’almenys 20 milions de les antigues pessetes (120.202 euros). Segons explica el diari balear, entre els anys 1994 i 1997 Blanco va ocupar el càrrec de cap de la delegació menorquina d’una distribuïdora de refrescos. Segons una sentència de la secció segona de l’Audiència Provincial de Palma, dictada l’any 2000, Blanco Botana va subministrar productes de l’empresa a la seua esquena, quedant-se les quantitats cobrades i fent-se així amb almenys 20 milions de les antigues pessetes a través de diversos artificis, encara que l’acusació denunciava la desaparició de 35 milions de pessetes, més de 200.000 euros, extrem que durant el judici no es va poder provar, per la qual cosa la sentència va fixar la quantitat en el mínim reconegut pel mateix acusat. Després de Menorca, l’home va viure a Palma i a Eivissa, illa en la qual segons el mateix diari també va tenir problemes judicials per no pagar la hipoteca del pis en el qual vivia. La financera li reclamava dotze milions de pessetes (72.000 euros), segons consta al Butlletí Oficial de l’Estat

tracking