SEGRE

INVESTIGACIÓ ESTAFA

El pare reconeix que no va dur la filla a Houston, sinó a curanderos

Admet que va exagerar parts de la història i el jutjat de la Seu d’Urgell li immobilitza els comptes || El magistrat demana tota la informació mèdica de la petita perquè sigui examinada pel forense

Imatge de la casa on resideix la família a Fígols i Alinyà.

Imatge de la casa on resideix la família a Fígols i Alinyà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Blanco, el pare de Nadia Nerea, va reconèixer finalment ahir que havia falsejat i exagerat la història i la gravetat de la malaltia de la seua filla. “He arribat a mentir a la meua dona quan portava la filla a curanderos i no a Houston”, va admetre durant una entrevista telefònica amb el programa Espejo público d’Antena 3. Blanco, que va esclafir a plorar en diverses ocasions i en d’altres va refusar donar explicacions assegurant que ho farà demà en una roda de premsa, va reconèixer que “molta part de la història és certa, però una altra, exagerada [el risc de mort o els tractaments] per temor a perdre la meua filla. Sense ella no sóc capaç de viure, necessito tenir-la amb mi”. Va afirmar haver estat a l’Afganistan buscant un metge, però va explicar que el detall de la cova no és cert. “Sabia que em descobririen, però pensava explicar-ho jo abans. Netejar la meua imatge és impossible”, va dir Blanco, que ahir va abandonar l’hospital de la Seu en el qual estava ingressat. En l’entrevista també va assegurar que ja havia començat a tornar els 301.000 euros que diu haver recaptat amb la causa, encara que diverses fonts diuen que en total seria un milió i mig (ja reunia diners quan vivia a les Balears).

Tanmateix, aquest extrem no serà possible, ja que el jutge de la Seu d’Urgell que investiga una possible estafa va acordar ahir bloquejar els comptes i va requerir tota la informació mèdica sobre la salut de la petita perquè sigui examinada pel forense amb l’objectiu d’acreditar l’existència d’una malaltia i conèixer els tractaments rebuts i la seua autenticitat. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, qualsevol disposició de diners per a la salut de la nena haurà de ser requerida pels pares. De moment, no hi ha ningú en la condició d’investigat ni tampoc s’ha citat a declarar ningú.

Blanco reconeix que ha reunit 301.000 euros, però diverses fonts diuen que seria un milió i mig

La botiga dels pares de la Nadia va estar ahir tancada i la nena no va al col·legi des de la setmana passada

?

organyà

Les declaracions d’ahir de Fernando Blanco Botana van provocar un nou enrenou entre els veïns d’Organyà, que cada vegada veuen més evident l’engany del pare de la petita per aconseguir els diners.

Des de l’associació Amics i Veïns de la Nadia, que va formar gent del municipi per tal d’ajudar la petita, van explicar ahir que el que ha fet aquest home “és un cop dur per a tots nosaltres”.

“Volíem creure en ell, però ara, una vegada ha reconegut que no ha viatjat a Houston, sinó que ha estat fent visites a curanderos, ja ens hem enfonsat”, van lamentar. “Ens havia assegurat que érem la seua família, però ens sentim molt enganyats”, van concloure.

La família tenia una petita botiga de vins a Organyà que obria de forma esporàdica i que ahir al matí va aparèixer amb la persiana abaixada. Fernando Blanco, que estava ingressat des de divendres passat a l’hospital de la Seu al patir una crisi d’ansietat, va sol·licitar a primera hora del matí d’ahir l’alta voluntària en el centre mèdic.

La petita Nadia no va anar ahir a l’escola. Fonts del centre, l’escola Miret i Sans d’Organyà, van confirmar que la nena no hi anava des de principis de la setmana passada. Des de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) van explicar que, a causa del seu estat de salut, la menor anava a classe “de forma esporàdica i per períodes de temps interromputs”.

“En ocasions, la família ens explicava que no podia venir perquè havia de sotmetre’s a proves i tractaments”, van indicar fonts de l’AMPA.

tracking