SEGRE

POLÍTICA

Satisfacció de l'AMI amb la protesta d'ajuntaments el dia de la Constitució

Prop de 250 ajuntaments catalans han protestat obrint les seues portes

Una estelada, a Balaguer

Una estelada, a Balaguer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’AMI ha valorat "molt satisfactòriament" la protesta que han dut a terme aquest dimarts diferents ajuntaments catalans adherits a l’entitat que han decidit no fer festa i treballar el dia de la Constitució.

En un comunicat, l’AMI ha destacat que molts municipis han protestat per la utilització "política en contra de Catalunya" de la Constitució espanyola per part de l’Estat i ha destacat les diferents iniciatives sense ànim de lucre que han tingut lloc en aquests municipis.

La presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, ha assegurat que la xifra llançada per l’entitat -350 ajuntaments- podria haver estat molt més gran si es comptabilitzessin tots els consistoris als quals han acudit regidors i no només els que han pres la iniciativa.

A més, Lloveras ha criticat el nomenament d’Enric Millo com a nou delegat del Govern a Catalunya i ha acusat l’Estat de voler "obrir un nou front judicial" arran de la decisió de treballar el dia de la Constitució.

Lloveras ha rebutjat una possible reforma de la Carta Magna que busqui millorar l'encaix de Catalunya a Espanya, assegurant que l’únic camí és votar i que els catalans decideixin el seu futur polític," i ha acusat l’Estat de fer passos cap enrere en lloc de cap a davant.

En els actes de protesta conduïts per l’AMI s’ha llegit un manifest en el qual s’assegura que l’Estat està utilitzant la Constitució espanyola com "un codi penal" i en el qual es reiterava la necessitat de votar en referèndum sobre la independència de Catalunya.

tracking