SEGRE

SERVEIS ENERGIA

Els consells de 5 comarques clamen solucions per als microtalls de llum

Afecten municipis del Pla d’Urgell, les Garrigues, Segrià, Noguera i Urgell || Ahir es van reunir a Mollerussa els presidents de les entitats comarcals

Antoni Villas, María José Invernón, Josep Maria Huguet, Concepció Cañadell i Salvador Bonjoch.

Antoni Villas, María José Invernón, Josep Maria Huguet, Concepció Cañadell i Salvador Bonjoch.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els presidents dels consells de les comarques del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet; les Garrigues, Antoni Villas; el Segrià, María José Invernón; la Noguera, Concepció Cañadell, i l’Urgell, Salvador Bonjoch, es van reunir ahir a Mollerussa per fer front comú a alguns dels problemes que comparteixen aquestes comarques lleidatanes. El principal, exigir solucions davant els continus microtalls del subministrament de la llum que pateixen els municipis: “Són massa els pobles, petits o no, que pateixen la interrupció del subministrament, i a les cinc comarques”, va remarcar ahir Josep Maria Huguet, que va fer d’amfitrió de la sessió. Juneda, Bellpuig, Albesa o Torregrossa són algunes de les localitats que pateixen aquest problema. Segons Huguet, els cinc presidents elaboraran una queixa formal dirigida a la companyia de subministrament elèctric amb l’objectiu de solucionar aquesta problemàtica. Precisament, el consistori de Bellvís es va reunir a començaments de mes amb la distribuïdora Endesa per tractar l’assumpte, així com també per una apagada soferta el 10 de novembre.

Segons Endesa, aquests microtalls es deuen, principalment, a la fauna (aus que toquen els dos fils de subministrament del servei), raons climàtiques i problemes a la línia. Pel que fa a l’avaria del 10 de novembre, que va deixar diversos veïns sense servei, Endesa va comunicar al consistori que ha iniciat la redacció d’un projecte per millorar les possibilitats de distribució en cas d’avaria. L’objectiu serà que, en cas de tall del subministrament, es pugui distribuir energia des d’un altre transformador per minimitzar les incidències.

La reunió també va servir per debatre altres temes, com per exemple el retard de l’arribada de la fibra òptica als municipis i també per constatar el mal estat de les comunicacions, “començant per l’autovia”, segons va puntualitzar Huguet. El president del consell comarcal del Pla també va explicar que els presidents dels consells van aprofitar la jornada festiva per poder reunir-se conjuntament i, de passada, poder visitar la zona de l’estany d’Ivars d’Urgell i Vila-sana, així com l’edifici de Cal Sinén.

tracking