SEGRE

INVESTIGACIÓ

La federació espanyola de malalties rares carrega contra el pare de Nadia Nerea

Tem que el seu cas afecti les campanyes solidàries de les fundacions que no han enganyat

Una pancarta a Organyà per recaptar fons per a la menor.

Un jutge immobilitza els comptes bancaris del pare de NadiaCynthia Sans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 334 entitats formen part de la Federació Espanyola de Malalties Rares (Feder). Cap no és l’Associació Nadia Nerea Tricotiodistròfia i Malalties Rares, l’entitat encarregada de recaptar fons per a la petita de Fígols i Alinyà. Feder va carregar aquest dimarts amb duresa contra Fernando Blanco, el pare de la petita, ara investigat per un presumpte delicte d’estafa per Mossos d’Esquadra, Fiscalia i un jutjat de la Seu d’Urgell, després que es destapés que part del cas era falsa. “No tenim cap registre del seu desenvolupament ni les seues línies d’actuació. Es tracta d’una situació aïllada i en cap cas reflecteix la realitat del nostre col·lectiu”, afirmen des de la federació, que tem que el cas Nadia afecti campanyes de fundacions que no han enganyat.

Feder recorda també que “el sistema sociosanitari actual ha de ser l’encarregat de donar resposta a les necessitats del col·lectiu i impulsar tots els esforços necessaris perquè les persones i les seues famílies amb malalties poc freqüents puguin veure garantit l’accés a un diagnòstic ràpid i rigorós i a un tractament apropiat, independentment de la comunitat autònoma on es resideixi o la situació econòmica”.

El pare de la Nadia va confessar dilluns que va mentir i que no va portar la seua filla a Houston, sinó a curanderos. Fernando Blanco va anunciar per avui una compareixença per donar explicacions. Feder assegura que “són 334 les entitats que formen part de la federació i desenvolupen projectes i serveis indispensables per millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties poc freqüents i les seues famílies”, i recorda que “ens posem a disposició de qui ho desitgi per oferir més informació sobre els projectes impulsats per les nostres entitats membres, així com qualsevol informació relativa a la investigació en malalties poc freqüents”. El telèfon de contacte de Feder és el 918 221 725.

El pare de la Nadia va assegurar que havia recaptat 301.000 euros, encara que diverses fonts asseguren que des del 2009 la xifra arribaria al milió i mig d’euros. Per la seua banda, un jutjat de la Seu d’Urgell ha ordenat el bloqueig dels comptes on es rebien les donacions, ha requerit els pares perquè aportin tota la informació mèdica del cas i investiga la veracitat dels tractaments relatats.

Estupefacció a les Balears, on va fer campanya fins i tot Rafa Nadal

No només a l’Alt Urgell han indignat les falsedats del pare de la Nadia. A Menorca, on va nàixer la petita i va viure fins fa uns anys, empreses i administracions que van col·laborar amb l’Associació Nadia Nerea per a la recollida de fons per a suposades operacions de la nena van mostrar ahir “estupefacció”, segons Menorca.info. Fins i tot el tenista Rafa Nadal es va implicar en la campanya. L’acte solidari més recent a l’illa es va celebrar el passat mes de juliol, a Sant Lluís. L’ajuntament va organitzar una Nit Menorquina per recaptar diners.

tracking