SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Alcoletge amplia la guarderia amb 20 places més a l’augmentar la població

En l’actualitat acull 143 infants fins als 3 anys i hi ha famílies en llista d’espera

El consistori d’Alcoletge perfila el pressupost del 2017.

El consistori d’Alcoletge perfila el pressupost del 2017.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcoletge tindrà llesta l’ampliació de la llar d’infants per al pròxim curs 2017-18 per donar cabuda a tots els nadons de fins a 3 anys de la població. L’actual parvulari té capacitat per a 143 nens però, donat el creixement de la localitat, ha quedat petit. Segons l’alcaldessa, Lluïsa Prat, aquesta circumstància ha fet que aquest any s’hagi pogut donar cabuda a tots els alumnes “de forma molt ajustada, però l’anterior, alguns es van quedar en llista d’espera”, va indicar.

L’objectiu és habilitar una aula més a l’actual edifici amb capacitat per a uns altres vint nens. Aquesta actuació, que comportarà una despesa de més de 80.000 euros, s’inclourà en els pressupostos del proper any, ja que la intenció és que la reforma estigui finalitzada al setembre. Prat va remarcar que fa deu anys la població tenia 1.500 habitants i que ara el padró és de 3.300.

Aquest creixement és gràcies a l’arribada de famílies joves amb nens petits “a les quals és necessari donar servei”.

En un altre ordre de coses, l’ajuntament ha congelat les taxes i impostos importants com l’IBI, l’IAE i la recollida d’escombraries i bonificarà fins amb un 75% l’impost de circulació per als vehicles híbrids o elèctrics per fomentar-ne la utilització.

D’altra banda, s’ha creat la taxa per a la retirada de cotxes mal estacionats.

L’ajuntament d’Alcoletge i els organitzadors del Buuuf! Festival de Pallassos i Bufons a la Gorra van firmar a finals del mes passat un conveni de col·laboració per celebrar una nova edició d’aquest festival els dies 28, 29 i 30 d’abril de l’any vinent a la localitat. Per tercer any consecutiu es vincula l’esdeveniment amb la població a fi de consolidar-ne la celebració.

tracking