SEGRE

POLÍTICA

ERC proposa de corregir les valoracions del cadastre de construccions rústiques

La reforma fiscal de 2012 va atorgar valor a totes aquelles construccions rústiques indispensables per al desenvolupament d’explotacions agrícoles, ramaderes o forestals

ERC proposa de corregir les valoracions del cadastre de construccions rústiques

ERC proposa de corregir les valoracions del cadastre de construccions rústiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup d’Esquerra Republicana ha presentat al Congrés dels Diputats una proposició no de Llei per instar el Govern a corregir les valoracions del cadastre respecte a les construccions a terra rústic, per a les quals s’apliquen les mateixes regles que les d’immobles urbans.

Segons ha informat el grup en un comunicat, ERC insta el Govern a elaborar una ponència específica de rústica, dins del sistema de cadastre, per corregir les valoracions actuals.

La proposició, presentada pel diputat Xavier Eritja, recorda que el problema arrenca de la reforma fiscal de desembre de 2012, que va comportar canvis en la Llei del cadastre de 2004 i va atorgar valor a totes aquelles construccions rústiques indispensables per al desenvolupament d’explotacions agrícoles, ramaderes o forestals.

Les esmentades construccions van passar de no haver de tributar, segons la normativa anterior, a fer-ho partint d’uns valors cadastrals "abusius", segons ERC.

"Més enllà que tothom contribueixi fiscalment en justícia i regularitzi immobles que fins ara no estaven declarats de manera adequada", diu ERC, "aquest procediment incorre en situacions injustes" respecte a les construccions rústiques indispensables per a activitats agrícoles.

En la seua proposició, ERC reclama que s’activi el cadastre propi per a la rústica en què els valors aplicats tinguin en compte el caràcter supramunicipal dels preus, d’acord amb els tipus i ús de terra.

També demana l’aplicació de coeficients reductors destinats a corregir la valoració cadastral excessiva que s’ha fet de construccions indispensables per a l’activitat agrícola, ramadera o forestal i que la seua aplicació dins del procés de revisió cadastral sigui amb caràcter progressiu.

tracking