SEGRE

MUNICIPIS RESIDUS

Expropien aquest mes els terrenys per ampliar l’abocador de les Borges

El consell busca com pagar els 150.000 € per aconseguir les finques de 3 propietaris

L’abocador de les Borges està al límit de capacitat.

L’abocador de les Borges està al límit de capacitat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de les Garrigues expropiarà aquest mateix mes als tres propietaris de finques en les quals es preveu construir un vas annex per ampliar l’abocador de les Borges, al límit de la seua capacitat. Segons el responsable de Medi Ambient, Jaume Setó, el Jurat d’Expropiacions ja ha marcat el preu, que ascendeix a 150.000 €, pels terrenys afectats. Precisament, el 19 d’aquest mes està previst un ple extraordinari en el qual s’acordarà la manera en què es finança aquest import, segurament recorrent al crèdit.

L’expropiació s’ha de fer abans que finalitzi el desembre per no perdre una ajuda de 60.000 € d’un Pla Únic d’Obres i Serveis del Govern. Durant els primers mesos del 2017, es definiran les bases del concurs, es licitaran i s’adjudicaran les obres perquè puguin començar a la primavera, amb la qual cosa l’ampliació de l’abocador estarà en marxa abans que s’acabi aquell any. Setó va remarcar que, dels tres propietaris, un està disposat a l’expropiació, un altre demana més diners i amb un tercer ha sigut del tot impossible arribar a una entesa. El consell ja ha posat fil a l’agulla per resoldre el problema que suposa on portar els residus que genera la comarca després de l’acord amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) que es va comunicar als alcaldes divendres passat (vegeu SEGRE del dia 2). En virtut d’aquest conveni, la comarca portarà les escombraries al Pla d’aquí a quatre anys, quan estigui feta la planta de selecció. Mentrestant, el Govern aportarà 800.000 € per remodelar l’abocador de la capital i la comarca millorarà el sistema de recollida.

ARC va descartar la construcció d’un de nou, que hauria costat 3 milions d’euros, però va acceptar ampliar-lo, ja que els alcaldes es van mostrar reticents a anar al Pla, per ara, per l’alt cost del transport.

tracking