SEGRE

TURISME PONT DE LA PURÍSSIMA

L'ocupació turística del Pirineu puja a més del 70% amb 181 quilòmetres de pistes obertes

El sector espera que augmenti de forma progressiva a partir d’avui i assolir l’afluència de turistes més gran entre divendres i dissabte || Les estacions lleidatanes obren més de la meitat dels seus dominis

Esquiadors ahir al sector de la Bonaigua de Baqueira.

Esquiadors ahir al sector de la Bonaigua de Baqueira.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ocupació turística del Pirineu augmentarà de forma gradual a partir d’avui, amb l’inici del pont de la Puríssima. Davant un màxim del 60% durant el pont de la Constitució, la Federació d’Hostaleria de Lleida espera assolir entre el 70% i el 80% el cap de setmana, especialment a les zones pròximes a estacions d’esquí.

L’arribada de nous visitants a les comarques de muntanya arriba mentre les estacions ja han obert més de la meitat de les pistes a pesar de l’escassetat de nevades, i arriben als 181 quilòmetres esquiables davant els 107 de la setmana passada.

La coincidència de dos ponts en una setmana divideix l’afluència de turistes al Pirineu

Aquest augment és gràcies en bona mesura als canons de neu i a les baixes temperatures que han afavorit la innivació artificial.

El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va explicar que el percentatge d’ocupació més gran per la Puríssima s’espera entre divendres i dissabte. La coincidència de dos ponts en una mateixa setmana (que han dividit l’afluència de turistes) i la proximitat de les festes nadalenques fa que pocs establiments arribin al ple. “En canvi, per a final d’any podríem superar el 90% de l’ocupació”, va apuntar Castellarnau.

Baqueira obrirà 81 dels seus 151 quilòmetres de pistes, mentre que Boí Taüll i Port del Comte arribaran als 33. Al Pallars Sobirà, Espot Esquí disposa ja de 18 quilòmetres de pistes obertes i Port Ainé, de 16. Tavascan, encara sense neu, obrirà únicament per a usos turístics, segons dades de l’associació Atudem.

Pel que fa a l’esquí nòrdic, estaran obertes Lles, Aransa, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-la Vansa. Fora del Pirineu lleidatà, l’estació de Cerler (Osca) obrirà 43 pistes amb 59 quilòmetres esquiables, mentre que, a Andorra, l’estació d’esquí Grand Valira espera obrir 80 de les 124 pistes aquest cap de setmana i els diferents sectors de Vallnord n’obriran 38.

Baqueira va tancar l’última campanya amb un benefici de 6,7 milions Baqueira-Beret va tancar la campanya 2015-2016 amb un benefici de 6,7 milions d’euros, un 78% més que l’anterior, segons va publicar ahir Expansión. El rotatiu va indicar que aquest increment és gràcies a la gran afluència d’esquiadors a les pistes l’hivern passat. S’ha de recordar que aquesta estació va registrar llavors la xifra més alta d’esquiadors de l’última dècada, més de 888.000, en una temporada en què les nevades van arribar tard (a partir del gener) per a la major part dels dominis esquiables del Pirineu. Baqueira, en canvi, va poder obrir al públic el desembre passat bona part de les pistes. Al costat de l’augment d’esquiadors un 12% respecte a la campanya 2014-2015, l’empresa va contenir els costos durant la temporada passada i només es van incrementar un 4%.

tracking