SEGRE

MOBILITAT CARRETERES

Les obres de la via de Bellcaire a Linyola s’inicien el 2017 i duraran menys d’un any

Els alcaldes de Linyola i Bellcaire van explicar ahir el projecte.

Els alcaldes de Linyola i Bellcaire van explicar ahir el projecte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les obres de millora integral del tram de 4 quilòmetres de la carretera LP-3322 entre Linyola i Bellcaire d’Urgell s’iniciaran a finals del 2017 i hauran de finalitzar la tardor del 2018. El termini d’execució és inferior als dos anys (2017-2018) que va aprovar el Parlament el juliol passat i als tres que proposava inicialment la Generalitat, titular de la via. Així ho van confirmar ahir els alcaldes de Linyola, Àlex Mases ,i Bellcaire, Jaume Montfort (els dos d’ERC). Van avançar que els treballs, amb un pressupost de 5,1 milions d’euros, es faran en una sola fase i no de forma gradual. S’ha de

recordar que el pressupost de la Generalitat per al 2017 inclou 237.000 euros per a aquesta via, que es destinaran a pagar els tràmits de la licitació i les expropiacions dels terrenys afectats per l’ampliació de la carretera. Mases i Montfort van assenyalar que aquest tram, estret i amb el ferm deteriorat, és un dels pitjors de Lleida i és necessari millorar-lo “per justícia”.

La via, que uneix dos capitals de comarca com Mollerussa i Balaguer, registra un alt volum de trànsit i sinistralitat. D’altra banda, Montfort va confirmar que ja s’han dut a terme els primers sondatges del projecte de construcció de la variant de la C-53 a Bellcaire.

tracking