SEGRE

SANITAT INVESTIGACIÓ

Nova denúncia a la Noguera pels falsos treballadors sanitaris

Dos afectats han portat l’estafa als Mossos arran de l’alerta dels CAP de Balaguer, Artesa de Segre i Ponts || Venien productes a ancians a preus abusius

Vista de la façana del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Balaguer.

Vista de la façana del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han registrat una nova denúncia a la Noguera arran de l’advertència dels CAP de Balaguer, Artesa de Segre i Ponts que falsos treballadors seus estafen pacients, la majoria d’edat avançada, amb la venda de productes a preus abusius, com va avançar ahir SEGRE. De moment ja hi ha dos denúncies d’afectats per aquesta pràctica fraudulenta –no es descarta que n’hi hagi més– i els Mossos miren de determinar l’origen d’aquestes empreses i si han comès algun fet delictiu, per la qual cosa encara no se sap si hi haurà arrestos.

El funcionament d’aquesta estafa consisteix que aquestes empreses aconsegueixen les dades de contacte dels pacients de forma fraudulenta i els truquen a casa seua per fer-los una enquesta. Per fer aquest primer contacte, diuen ser treballadors o anar-hi de part dels CAP, de la Generalitat i fins i tot de l’hospital Arnau de Vilanova, cosa que no és certa. Així mateix, durant aquesta conversa, fan servir tècniques comercials abusives per fer-los confessar informació i conèixer les seues patologies per oferir-los una visita a domicili i fer-los una revisió mèdica gratuïta. Una vegada a l’habitatge particular del pacient, els ofereixen tota mena de productes, com estoretes contra el dolor o matalassos, a preus desorbitats. Es dóna la circumstància que una dona d’edat avançada i malalta d’Alzheimer els va arribar a pagar fins a 6.000 euros per un matalàs. El primer a detectar aquesta estafa va ser el centre de salut d’Artesa de Segre i la resta s’hi ha sumat amb el temps al detectar que els seus pacients rebien aquest tipus de trucades. Els CAP van posar el tema en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que continuen investigant. Al tractar-se d’empreses amb seu fora de Lleida, no es descarta que hi hagi més municipis afectats, fins i tot fora de la província. De fet, el maig passat, el CAP d’Agramunt ja alertava que hi havia una empresa que contactava de forma fraudulenta amb els usuaris fent-se passar per personal sanitari per vendre’ls productes. Per evitar enganys, tant els centres de salut com els Mossos recorden que els CAP no actuen d’aquesta forma i que davant de qualsevol dubte es posin en contacte amb ells o amb el 112.

tracking