SEGRE

ESNOTICIA

Més de 1.300 canons asseguren l'esquí pel pont a pesar de la falta de nevades

Milers d’esquiadors a les pistes lleidatanes, que obren 70 quilòmetres en una setmana

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions lleidatanes inicien el pont de la Puríssima amb milers d’esquiadors i 74 quilòmetres més de pistes obertes que la setmana passada, malgrat que no hi ha hagut nevades d’importància des de finals de novembre. Més de 1.300 canons i treball amb trepitjaneus, camions i fins i tot helicòpters per distribuir la neu garanteixen l’esquí.

Milers d’esquiadors van acudir aquest dijous a les estacions de Lleida el primer dia del pont de la Puríssima, que comença amb 181 quilòmetres de pistes obertes, 74 més que la setmana passada, malgrat que no hi ha hagut nevades d’importància des de l’inici de la temporada, a finals del mes de novembre passat.

Els 1.380 canons distribuïts entre els diferents dominis esquiables, el fred que afavoreix la innivació artificial i treballs per distribuir la neu disponible i traslladar-la allà on escasseja garanteixen l’esquí en unes condicions climatològiques que ho haurien fet pràcticament impossible fa una dècada.

Els esforços de Baqueira per obrir pistes han inclòs traslladar neu en camions i helicòpters des de terrenys per sobre de la cota 2.000, on abunda, a les pistes més baixes per connectar Beret i la Bonaigua. També les estacions de FGC, Port Ainé i Espot Esquí deuen a la innivació artificial les pistes obertes en l’última setmana. Port del Comte té personal de guàrdia per activar canons i treure el màxim rendiment de les hores de fred, encara que els aparells tenen sensors per funcionar amb baixes temperatures.

Boí Taüll és la que més es va beneficiar de les nevades del novembre: va obrir la major part de les seues pistes el dia 2, ara en té 39 de 48 i és l’única amb més d’un metre en cotes altes.

A l’extrem oposat, Tavascan, amb un sol canó, només obre a usos turístics a l’espera de nevades.

Pel que fa a l’esquí nòrdic, fins ara han obert Aransa, Lles, Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l’Erm. Fora del Pirineu lleidatà, Cerler (Osca) obre 43 de les seues 68 pistes, mentre que a Andorra Grand Valira té 84 pistes obertes i Vallnord, 38.

La disponibilitat de neu és un factor determinant en l’afluència de turistes en una setmana en què han coincidit el pont de la Constitució i la Puríssima. Si bé en el primer l’ocupació no va superar el 60%, s’espera que augmenti de forma progressiva fins a situar-se entre el 70% i el 80% aquest cap de setmana. Per bé que la neu és el principal atractiu, també hi va haver nombrosos visitants fora de les pistes.

Això últim és prou important per a les estacions, ja que l’augment de les tarifes elèctriques és un dels principals factors que han augmentat els costos d’explotació en els últims anys.

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

Helicòpter amb neu.

tracking