SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Acord per exigir tant el rescat de l'AP-2 com duplicar l'N-240

Ajuntaments i partits unifiquen les postures, fins ara divergents

Reunió a les Borges amb alcaldes, formacions polítiques i entitats.

Reunió a les Borges amb alcaldes, formacions polítiques i entitats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els alcaldes de tretze municipis de les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell i les formacions polítiques de PDECat, ERC, Candidatura de Progrés (regidors vinculats al PSC), MES, la CUP i ECP de Lleida han unificat les postures, fins ara divergents, per reclamar al ministeri de Foment solucions per atallar la sinistralitat al tram lleidatà de la carretera N-240. Concretament l’acord exigeix el rescat immediat i definitiu de l’AP-2 del tram entre Lleida i Montblanc, la concessió del qual expira el 2021, i ampliar la capacitat i les prestacions de l’actual carretera per convertir-la en una via de quatre carrils (el que denominen duplicar la carretera) entre Lleida i les Borges, a més d’exigir al Govern central que executi els compromisos adquirits amb la Plataforma Prou Morts a l’N-240 i hi destini les corresponents partides pressupostàries.

Els alcaldes i representants de les formacions polítiques es van reunir dimecres passat, convocats per l’entitat Ateneu Popular Garriguenc, i van acordar instar les institucions, partits, entitats del territori, el Govern de la Generalitat i els grups parlamentaris que donin suport a aquests acords i que els defensin en les negociacions així com totes les mobilitzacions que es duguin a terme.

Finalment, tots els presents es van comprometre a reproduir aquest acord en forma de mocions que es presentaran en les diferents institucions, tant en ajuntaments, consells, la Diputació i al Parlament. Després de la reunió de dimecres passat, els assistents van treballar en un text conjunt que van fer públic ahir mateix.

Un consens que aconsegueix un acord unànime entre totes les parts.

Diferents peticions per fer més segura aquesta carretera Han estat algunes les propostes que s’han plantejat per posar fi a la sinistralitat de l’N-240. Es van proposar rotondes i no ha estat fins enguany que es va inaugurar la primera, a Margalef. De la resta, només n’hi ha projectes. Es va reivindicar l’autovia A-27 i alliberar el peatge de l’AP-2. La plataforma Prou Morts a l’N-240 es va posicionar per duplicar la via entre Lleida i Montblanc. Tampoc va funcionar la desviació de camions per l’AP-2, ni ha prosperat el rescat del peatge ni altres obres.

tracking