SEGRE

TURISME PONT FESTIU

Milers de visitants al Pirineu i ahir uns 15.000 esquiadors a les pistes

Òptima ocupació en el turisme rural

Una jornada de vol ahir des del Montsec a Àger.

Una jornada de vol ahir des del Montsec a Àger.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un cel assolellat, temperatures suaus i les estacions d’esquí obertes, en una mesura o una altra van contribuir ahir a omplir les comarques del Pirineu de Lleida de milers de visitants coincidint amb el pont de la Puríssima, que el sector turístic espera tancar diumenge vinent amb una gran ocupació, superant el 75% previst inicialment. També els càmpings, especialment els bungalous, registren uns bons números i els allotjaments de turisme rural del Pirineu i el Prepirineu es troben entre el 60 i el 70% d’ocupació. Més enllà de l’esquí, els turistes també opten per les visites o la pràctica d’esports d’aventura. A Àger, les escoles de vol van assegurar estar en temporada baixa al coincidir amb la neu encara que s’han contractat diversos serveis, un 30% de la mitjana anual.

La d’ahir va ser una de les millors jornades d’esquí de la llarga setmana festiva que es va iniciar el cap de setmana passat coincidint amb l’obertura de les estacions, encara que per avui s’esperen més esquiadors. Uns 15.000 esquiadors van omplir les pistes d’esquí alpí de Lleida, i un altre miler llarg es va atansar fins a les estacions d’esquí nòrdic. A les estacions del Pallars es van comptabilitzar fins a 2.940 aficionats que van poder disfrutar d’un dia excel·lent, prop de 1.900 a Port Ainé i 1.100 a Espot. A la Ribagorça, més de 2.300 esquiadors es van congregar a les pistes de Boí Taüll per a la pràctica d’aquest esport.

Totes les estacions, tret de Tavascan, tenen un bon pont que vorejarà el ple al Pirineu

Andreu Velilla, responsable de l’estació, va destacar que la d’ahir va ser una de les millors jornades dels últims anys, amb més esquiadors que en tot el pont de l’any 2015. A Baqueira Beret es van superar els 8.000 esquiadors. En el cas del Solsonès van ser més de 1.700 els esquiadors que van gaudir de la jornada.

tracking