SEGRE

CIRCULACIÓ INFRACCIONS

Denunciats a l'envair pistes d'Aransa amb tres buguis

Hi van entrar dissabte des d’Andorra i van creuar 6 quilòmetres

Els tres vehicles després de l’arribada a la zona de debutants de les pistes de fons d’Aransa.

Els tres vehicles després de l’arribada a la zona de debutants de les pistes de fons d’Aransa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han obert un expedient, que probablement acabarà en multa, als propietaris de tres buguis que dissabte passat al migdia van envair les pistes d’esquí nòrdic d’Aransa, a Lles de Cerdanya. Els fets van succeir en ple pont de la Puríssima, quan el complex hivernal registrava una gran afluència d’esquiadors. La gerent de l’estació, Eva Campi, va explicar ahir que els tres vehicles, procedents d’Andorra, van entrar per la part alta del complex, per un camí forestal que comunica Aristot, Bescaran i Aransa, i van circular “pel mig de les pistes durant sis quilòmetres fins a arribar a la zona de debutants, on s’estaven impartint classes a famílies i nens”, un fet que va considerar “d’extrema gravetat”.

El trànsit a l’interior de l’estació està regulat per una normativa municipal que limita el pas de vehicles des del 20 de novembre fins a l’1 de maig. L’estació va denunciar la presència dels buguis a emergències de la Generalitat, de manera que s’hi van personar Mossos i Rurals. Aquests últims van explicar ahir que han obert un expedient per determinar la gravetat dels fets al circular per vials restringits.

Per la seua part, des de l’estació van indicar que els conductors van adduir que “no hi havia cap senyal que informés de la prohibició del pas”, una cosa que els responsables de l’estació desmenteixen. De fet, van mostrar la seua indignació ja que es va danyar el circuit marcat per a la pràctica de l’esquí nòrdic.

tracking