SEGRE

ESCÀNDOL UN FRAU INSÒLIT

El jutge demana la partida de naixement de la Nadia per saber si Blanco és el pare

L’empresonat va dir al jutjat que tractava la nena “com si fos la meua filla”

Els Mossos (a la foto dos agents dins de la botiga) escorcollant ahir la botiga de vins de Blanco.

Els Mossos (a la foto dos agents dins de la botiga) escorcollant ahir la botiga de vins de Blanco.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutge de la Seu que instrueix el ‘cas Nadia’ investiga si Fernando Blanco és el pare de la nena. El magistrat ha demanat el certificat de naixement al Registre Civil de Palma de Mallorca després que Blanco digués al jutjat que tractava la petita “com si fos la meua filla”. El jutge també ha ordenat al forense que analitzi la salut de la nena.

El magistrat del jutjat d’Instrucció 1 de la Seu d’Urgell ha sol·licitat al Registre Civil de Palma de Mallorca el certificat original on consta el naixement de Nadia Nerea Blanco Garau, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Pel que sembla, el jutge vol indagar sobre la paternitat de Fernando Blanco, empresonat preventivament i que està sent investigat per haver suposadament estafat juntament amb la seua dona 918.000 euros amb el pretext de recaptar diners per tractar la nena.

Durant la declaració judicial de divendres passat Blanco va dir que tractava Nadia “com si fos la meua filla”, segons van informar ahir diversos mitjans. Jutge i Fiscalia volen conèixer a fons tota la informació civil que consta de Nadia, segons van informar fonts judicials. L’advocat de Blanco, Alberto Martín, va negar l’afirmació posada en boca de Blanco per diversos

Ahir van escorcollar la botiga de vins de Blanco a Organyà i investiguen els viatges recents a França

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, espera que el cas no resti solidaritat a altres causes benèfiques

mitjans

i va demanar que no es posi en dubte la paternitat del seu client.

El Registre Civil també haurà d’aportar el testimoni del qüestionari per a la declaració del naixement (on consten les dades del nascut i dels seus progenitors) i l’informe del facultatiu que va assistir al naixement.

L’escolarització de la nena d’11 anys és una altra de les línies d’investigació. El jutge ha reclamat al col·legi Miret i Sans d’Organyà informació sobre les faltes d’assistència de Nadia i cita a declarar dos mestres en qualitat de testimonis. Des de l’AMPA del col·legi van explicar ahir a aquest diari que la petita hi anava de forma intermitent i que el pare sempre ho justificava per les constants proves a què la sotmetien com a conseqüència de la malaltia. “Mai ens havia estranyat aquesta manera de vindre de forma discontínua ja que sabíem o ens feien creure que viatjaven constantment per visitar especialistes”, van comentar. Així mateix, van dir que “la Nadia té una malaltia, és evident, ja que presenta dificultats motrius, té problemes capil·lars i es mostra més infantil del normal”. D’altra banda, el jutge oficia el forense perquè informi sobre l’estat de salut de la nena i si pateix tricotiodistròfia. Dóna un termini improrrogable d’una setmana. També sol·licita els hostalatges a França dels dos investigats en els últims cinc

anys

ja que se sospita que la família hauria planejat fugir allà. El dimarts 6 de desembre, un dia abans de ser detingut després de saltar-se un control policial, Blanco va travessar la frontera.

D’altra banda, els Mossos van escorcollar ahir la botiga de vins que regentava a Organyà, que ha estat precintada. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va demanar que casos com el de la Nadia no restin a projectes similars. “Un cas singular no l’hem d’elevar a una màxima”, va afirmar.

Reclama més informació sobre el patrimoni dels sospitosos El jutge també ha acordat una sèrie de diligències encaminades a conèixer el patrimoni dels pares de la menor per si la suposada estafa fos de més abast dels 918.000 euros anunciats. En aquest sentit, ha sol·licitat a l’Oficina de Recuperació i Gestió d’Actius la localització i gestió dels béns (incloent comptes bancaris i altres productes financers) dels pares, de la nena i de la fundació. També ha autoritzat l’oficina a obtenir informes a la base de dades de l’Agència Tributària, a la base de dades notarials i a la Tresoreria General de la Seguretat Social. De moment se’ls ha bloquejat 319.000 euros.

Els Mossos (a la foto dos agents dins de la botiga) escorcollant ahir la botiga de vins de Blanco.

Els Mossos (a la foto dos agents dins de la botiga) escorcollant ahir la botiga de vins de Blanco.

tracking