SEGRE

CARRETERES INCIDÈNCIES

La Generalitat avança un milió per evitar despreniments a la C-14 a Tres Ponts

Inversió urgent que sortirà a concurs d’aquí a dies o setmanes per assegurar els talussos i impedir més accidents || Una nova allau de roques talla l’accés al santuari de Salgar i a Rubió de Baix, a Foradada

El despreniment de roques a Foradada va tallar completament el principal accés a Salgar.

El despreniment de roques a Foradada va tallar completament el principal accés a Salgar.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Territori invertirà de forma imminent un milió d’euros a consolidar talussos al costat de la carretera C-14 al tram de la zona de Tres Ponts, a l’Alt Urgell, on té previst construir un túnel, per evitar nous despreniments després que la caiguda de roques hagi provocat aquest hivern almenys un accident. La delegada a Lleida de la conselleria, Dolors Tella, i el responsable de Carreteres, Jordi Benet, van explicar que aquest projecte discorrerà en paral·lel al procés de licitació i adjudicació del túnel de Tres Ponts, que té un cost estimat d’uns quaranta milions d’euros. La intervenció urgent se centrarà en les conclusions de l’informe que ultima la conselleria sobre la concentració de talussos.

La conselleria extrema aquestes setmanes el control sobre les carreteres, especialment del Pirineu, després que les últimes pluges causessin despreniments importants a la C-14 a Organyà i a la C-13 a Llavorsí. A la Seu d’Urgell, el ple de l’ajuntament va rebutjar ahir a la nit una moció de Compromís X la Seu per incrementar la partida destinada a la C-14 en el projecte de pressupostos de la Generalitat, actualment d’una mica més de 3.000 euros. CiU i ERC, en el govern local, van justificar la seua negativa en el fet que es tracta d’una partida oberta, van avançar que el túnel es licitarà l’última setmana de l’any i les obres començaran en el segon semestre del 2017, amb la qual cosa els primers pagaments es portaran a terme el 2018.

D’altra banda, una nova allau de pedres i roques manté tallat l’accés local al monestir de Salgar (Foradada) des d’aquest dissabte al matí. El despreniment es va produir a primera hora i va inutilitzar per complet la via que va al santuari i al nucli de Rubió de Baix, a més de masies i granges del municipi, segons va explicar l’alcaldessa, Maricel Segú.

“Temíem que les roques haguessin fet mal a algun turista” L’ajuntament de Foradada ha habilitat el camí del Munt per donar accés a les masies i les granges de Rubió. L’alcaldessa va destacar la preocupació de dissabte passat quan es va produir el despreniment perquè el santuari és un lloc turístic. “La nostra por era que les roques haguessin fet mal a algú, especialment en un cap de setmana en què hi havia molts turistes a la zona. Una cosa que vam descartar quan vam visitar la zona”, va dir. La carretera afectada és municipal i ja han demanat ajuts a la Diputació, Governació i Territori per netejar la zona. L’accés continuarà tallat uns quinze dies.

El despreniment de roques a Foradada va tallar completament el principal accés a Salgar.

El despreniment de roques a Foradada va tallar completament el principal accés a Salgar.

tracking