SEGRE

ESCÀNDOL

Confirmen que Blanco és el pare de la Nadia, i la seua malaltia és lleu

El Clínic va estudiar el cas el 2009 i els pediatres de l’Alt Urgell tot just l’han tractat

Imatge del llibre de família de Fernando Blanco i Margarita Garau, on consta el naixement de la seua filla Nadia Nerea.

Imatge del llibre de família de Fernando Blanco i Margarita Garau, on consta el naixement de la seua filla Nadia Nerea.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El llibre de família de Fernando Blanco i Margarita Garau demostra que tots dos són els progenitors de Nadia Nerea, que va nàixer a Palma de Mallorca el 20 d’abril del 2005. Val a recordar que el jutge de la Seu que investiga el cas va demanar dilluns al Registre Civil de Palma el certificat original on consta el naixement per confirmar-ne la paternitat. L’advocat dels investigats, Alberto Martín, va assegurar ahir a aquest diari que “dubtar de la seua paternitat era una barbaritat absoluta”. D’altra banda, Joan Ferrando, de l’equip de Dermatologia del Clínic de Barcelona, va afirmar ahir en declaracions a TV3 que “el 2009 vam analitzar el cabell de Nadia i vam veure que faltava sofre, de manera que es va determinar que patia tricotiodistròfia però de forma lleu”. La Nadia també ha estat tractada en diversos hospitals de les Balears. En canvi, des de Pediatria dels Pirineus van confirmar ahir que els Mossos van interrogar el director assistencial de la cooperativa ja fa més d’una setmana per confirmar que l’equip de pediatres no havia visitat la petita “tret de comptades ocasions i per problemes puntuals, mai per fer seguiment de la seua malaltia, ja que el pare s’hi oposava”. Així mateix, van afirmar que “el nivell de gravetat no és el que han volgut fer creure i a l’Alt Urgell hi ha nens molt més malalts que la Nadia”.

Blanco ingressa al mòdul ordinari de la presó

Fernando Blanco, que va ser empresonat divendres a la nit al Centre Penitenciari de Ponent, es troba des de dilluns intern al mòdul 4 de la presó. Blanco va passar les tres primeres nits al mòdul d’ingressos. La secció quatre és la zona on hi ha els reclusos de “poca conflictivitat”, segons van informar fonts judicials.

La majoria dels interns d’aquest mòdul desenvolupen tasques per al centre com pot ser treballar a la bugaderia o al forn de pa i derivats. Tanmateix, com que el seu ingrés és tan recent, encara no té cap tasca assignada.

No es tracta de la primera vegada que el pare de la Nadia trepitja la presó.

De fet, quan la petita va nàixer, el 20 d’abril del 2005, Fernando Blanco Botana estava empresonat, complint condemna. Concretament, va estar a la presó entre l’octubre de l’any 2001 i el febrer del 2007 complint la condemna de quatre anys i deu mesos de presó per l’apropiació de 120.000 euros de l’empresa on treballava i una altra condemna de vuit mesos per una altra apropiació. Fernando Blanco també té antecedents per un delicte de falsedat documental.

tracking