SEGRE

POLÍTICA MOBILITZACIONS

Concentracions per donar suport a Forcadell la vigília que declari

Avui en diferents municipis del pla i el Pirineu de Lleida

Carme Forcadell.

Carme Forcadell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Concentracions de suport a Carme Forcadell precediran aquesta tarda en diferents municipis de Lleida la compareixença de la presidenta del Parlament per declarar demà davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (vegeu més informació a la pàgina 19). L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i consistoris han convocat aquestes mobilitzacions per mostrar rebuig a les acusacions per presumptes delictes de desobediència i prevaricació que pesen sobre Forcadell per haver permès que la Cambra catalana votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

Òmnium convoca la concentració que es farà a la plaça de la Paeria de Lleida a les 20.00 hores.

A Alcarràs, l’ajuntament governat per ERC l’ha convocat a les 19.30 a la plaça de l’Església. L’ajuntament de CiU de la Seu d’Urgell la convoca a les 20.00 davant de la seu consistorial. A Solsona es farà també a la mateixa hora davant de l’ajuntament i hi ha previstes concentracions similars en altres localitats lleidatanes, com Tremp, la Pobla de Segur i Isona, entre d’altres. Demà hi ha una altra protesta a Barcelona, al davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a les 9.00 hores.

Aquestes concentracions per mostrar suport a Forcadell arriben després de mobilitzacions aquesta setmana a Lleida ciutat i altres municipis de les comarques lleidatanes, com Sort i Bellpuig, en protesta per les detencions de cinc membres de la CUP per haver cremat fotografies de Felip VI. Les protestes per part de formacions polítiques i entitats independentistes han crescut també arran de la resolució del Tribunal Constitucional contra el referèndum per la independència de Catalunya previst per al 2017 (vegeu més informació a la pàgina 18).

tracking