SEGRE

emergències

Interior modifica el pla Neucat per evitar alarmes innecessàries

Protecció Civil no considera necessari crear un pla específic per boira intensa

Una carretera nevada.

Interior modifica el pla Neucat per evitar alarmes innecessàriesItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d'Interior vol evitar les alarmes innecessàries per risc de nevades que poden repercutir negativament en el sector turístic. Per això, ha incorporat novetats en l'aplicació del Pla Neucat, que elimina a partir d'enguany la fase d'avís. Els responsables d'Interior han volgut coordinar els nous protocols del pla en una reunió a Lleida amb els representants del territori i dels cossos d'emergències.

A la trobada, els responsables d'Interior i els representants de consells comarcals de la província, juntament amb els cossos d'emergències, han coordinat les novetats del Pla NeuCat. Les principals fan referència al trànsit, com les prohibicions de fer avançaments o de circular sense cadenes amb neu i l'obligació de garantir un carril per les màquines llevaneus.

Les diferents administracions tenen ja preparats els recursos necessaris per fer front a emergències, amb 85 màquines llevaneus, però des d'Interior insisteixen que la ciutadania també se n'ha de fer càrrec que en situacions excepcionals cal actuar amb prudència.

D’altra banda, els responsables de Protecció Civil no consideren necessari crear un pla específic per boira intensa, tot i que adverteixen que cal aplicar mesures especials a l'hora de circular com reduir la velocitat i fer una conducció responsable.

En quant a la planificació municipal, a la demarcació de Lleida hi ha un total de 52 municipis obligats a redactar el pla d’actuació municipal (PAM) per Nevades, dels quals tots excepte 2 municipis el tenen elaborat.

Pel que fa a les màquines llevaneus disponibles a la província de Lleida per aquesta campanya 2016-2017, el Ministeri de Foment disposa de 42 màquines; la Diputació de Lleida 11 i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat un total de 32. En total, 85 màquines llevaneus.

La reunió ha comptat amb l’assistència de la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Montserrat Messeguer; i del responsable de Protecció Civil a Lleida, Valentí Sala. També hi han assistit representants dels Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Servei Català de Trànsit i Cos d’Agents Rurals, a més dels representants dels Consells Comarcals del territori.

El Pla NEUCAT es pot consultar al web de Protecció Civil

Consells per a la població en cas de nevades

tracking