SEGRE

TRIBUNALS

Declara una testimoni clau en el cas de l'assassinat de l'empresari de l'Albi a Bangkok

Es tracta de l’exnòvia d’Artur Segarra, l’únic acusat

Declara una testimoni clau en el cas de l’assassinat de l’empresari de l’Albi a Bangkok

Declara una testimoni clau en el cas de l’assassinat de l’empresari de l’Albi a Bangkok

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscalia tailandesa ha cridat aquest divendres a declarar a l’exnòvia d’Artur Segarra, l’únic acusat per l’assassinat a Bangkok del seu compatriota David Bernat, com un dels testimonis claus del procés per jutjar l’espanyol.

Està previst que la declaració de la tailandesa Pritsana Saen-ubon, companya sentimental de l’acusat quan va tenir lloc el crim, s’allargui durant tota la jornada.

Durant la primera vista del judici oral, l’1 de desembre, un policia que va participar en la investigació de l’assassinat va afirmar que Pritsana havia col·laborat amb el seu testimoni davant de la Policia.

La dona va retirar a petició de Segarra 80.000 baht (uns 2.240 dòlars o 2.130 euros) d’un caixer automàtic amb una targeta de la víctima, sense que, segons el policia, fos conscient de l’origen dels diners.

Segarra va passar els seus últims dies en llibertat amb Pritsana a la província oriental de Surin, d’on la tailandesa és originària, abans de ser detingut el 7 de febrer a Cambodja dos dies després d’emprendre la seua fugida.

David Bernat va desaparèixer el 20 de gener després d’arribar a la capital tailandesa la vigília procedent de l’Iran.

Deu dies més tard, les autoritats van trobar en un tram del riu Chao Phraya, que creua Bangkok, les primeres restes humanes d’un home, l’ADN del qual coincidia amb el de Bernat, abans de trobar unes altres sis parts del cadàver a l’aigua.

Les autoritats sostenen que compten amb nombroses evidències i preses de càmeres de seguretat que apunten a Segarra com a únic autor del segrest de Bernat amb el mòbil d’extorsió i robatori, i el seu posterior assassinat.

Per la seua part, l’acusat es declara innocent d’un total de tretze càrrecs presentats en contra seu.

En cas de ser trobat culpable per assassinat premeditat, Segarra podria afrontar una sentència màxima de pena de mort.

El judici contra Segarra continuarà de forma intermitent fins el 16 de març de 2017, segons els últims canvis.

tracking