SEGRE

ESQUÍ

Les pistes reactiven canons i mantenen gruixos i circuits

A l’espera de més nevades a partir d’avui

Les pistes de Boí Taüll, durant la jornada d’ahir, tenen entre 25 i 150 centímetres de neu.

Les pistes de Boí Taüll, durant la jornada d’ahir, tenen entre 25 i 150 centímetres de neu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La baixada de les temperatures després de dies d’inversió tèrmica amb els termòmetres sobre zero ha permès a les pistes d’esquí posar de nou en funcionament els més de mil canons d’innivació artificial a la màxima potència. Així, Baqueira, que ha hagut de recórrer als helicòpters i els camions per transportar neu a cotes altes i baixes, ha pogut fabricar-la sense problemes durant les dos últimes matinades, segons van explicar fonts del complex aranès. L’estació de Naut Aran espera el front que entrarà avui i que es preveu que deixarà nous gruixos a les pistes. Tavascan també té les mires posades en aquestes nevades per poder obrir les instal·lacions i la temporada.

Per la seua part, responsables de Boí Taüll van indicar que ser un dels complexos a més altitud permet mantenir les bones condicions aconseguides després de les primeres nevades d’importància i ofereix més de mig metre dde gruix als seus cims.

També les estacions del Sobirà tenen entre 30 i 50 centímetres. Espot està oberta al 80% i una mica menys Port Ainé, “encara que amb el canvi de temps i la retirada de l’anticicló esperem que, si no neva, puguem continuar fabricant neu així com hem fet aquests últims dies”, van explicar els seus responsables.

A Port del Comte els gruixos oscil·len entre els 20 i els 45 centímetres. “Hem arribat a estar a 5 graus positius però avui ja som a zero i sota zero i hem pogut innivar les darreres nits”, va remarcar Albert Estella, portaveu del complex del Solsonès. Les pistes d’esquí de fons de Lles, Tuixent, Sant Joan de l’Erm i Aransa mantenen els seus circuits i Andorra i Cerler també ofereixen bons gruixos.

tracking