SEGRE

ADMINISTRACIÓ SILVICULTURA

Més de 3.500 propietaris de boscos elegeixen portaveus

Després de 20 anys sense eleccions al Centre de la Propietat Forestal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 3.548 propietaris i propietàries de boscos de Catalunya, titulars de finques amb plans de gestió forestal, podran escollir demà dissabte els seus representants al consell rector del Centre de Propietat Forestal. La conselleria d’Agricultura ha convocat aquestes eleccions després de vint anys en què els amos de finques no han pogut elegir els seus representants en aquest organisme.

Les votacions començaran a les 10.30 hores i acabaran a les 18.00 en les setze meses electorals repartides per Catalunya. Estaran ubicades a les seus del departament a Barcelona i Lleida i a les delegacions de Tarragona, Girona, Tortosa i Vic, a més de les oficines comarcals de Manresa, Olot, Figueres, Solsona, Berga, Igualada, Santa Coloma de Farners, Granollers, Sabadell i la Seu d’Urgell. Es podrà votar per correu fins avui divendres en aquests punts. A les eleccions es presenten dos candidatures: Consorci Forestal de Catalunya-Boscat (en la qual hi ha JARC i UP), encapçalada per Josep Maria Vila; i l’Institut Agrícola Català Sant Isidre, per Marc Comalrena.

Amb aquest procés es normalitza una situació anòmala que s’arrossegava des de feia anys. Les darreres eleccions van tenir lloc l’any 1997 i, des d’aleshores, no s’havien convocat fins ara, malgrat les reiterades peticions dels representants de la propietat privada i de les organitzacions agràries i forestals de Catalunya.

Cinc vocals que nomenaran el vicepresidentD’aquestes eleccions sortiran cinc vocals representants de la propietat forestal privada que designaran el vicepresident primer. Aquests nous representants seran la veu a l’organisme durant els cinc anys vinents. El Centre de la Propietat Forestal és una entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia adscrita a Agricultura amb competències en la gestió dels boscos privats (el 70 per cent de Catalunya). Els silvicultors disposen, així, d’un organisme d’administració pròpia.

tracking