SEGRE

INVERSIONS COMUNICACIONS

Més d’un milió per a camins del Pirineu i n’anuncien 4 més el 2017

La Generalitat recupera el pla de vies rurals arran de les reivindicacions del territori || Han d’assegurar l’accessibilitat als pobles davant de situacions com allaus

El conseller va firmar a la Val d’Aran el conveni i va anunciar el pla de camins del Pirineu.

El conseller va firmar a la Val d’Aran el conveni i va anunciar el pla de camins del Pirineu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Territori, Josep Rull, va presentar ahir un nou pla de millora de la xarxa d’accessos als nuclis habitats del Pirineu per assegurar l’accessibilitat davant de situacions adverses com els despreniments de roques o allaus, com va passar per exemple a Baiasca. Aquest pla està dotat amb una partida d’1,25 milions d’euros per a actuacions d’urgència aquest 2016. El conseller va anunciar també que té intenció d’incrementar la partida fins als 4 milions el 2017.

El pla de millora d’accessos a nuclis és una vella reivindicació del territori i ha de contribuir a millorar les vies d’accés als pobles quan els ajuntaments i els consells no poden fer-los front. Fonts de la conselleria van assenyalar que servirà també als accessos a les pistes d’esquí.

El pla beneficiarà sis comarques del Pirineu i Aran. Consells i Conselh Generau gestionen un total de 2.635 quilòmetres de camins rurals i accessos a pistes.

Rull va visitar Vielha i Tremp. A Aran va inaugurar la planta de transferència de residus i va assistir a la firma d’un conveni entre el Servei Meteorològic de Catalunya i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, per facilitar l’accés a la predicció meteorològica. Aran va anunciar recentment la creació del seu propi servei meteorològic.

tracking