SEGRE

TRIBUNALS

Presó per contractar sicaris per atracar l'ex de la seua dona a l'Urgell

La seua parella, també acusada, ha estat absolta per falta de proves || Condemnats a penes que van dels 5 als 8 anys de presó

Els cinc acusats, dels quals la dona ha estat absolta.

Els cinc acusats, dels quals la dona ha estat absolta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat a cinc anys i mig de presó un home, Javier M., que va confessar haver-se posat en contacte amb sicaris perquè atraquessin l’ex de la seua dona l’agost del 2013 a Tàrrega i Agramunt. En canvi, el tribunal ha absolt la que aleshores era la seua parella, Georgina S., que s’enfrontava a una petició de quatre anys de presó, per falta de proves. Malgrat que tant per a la Fiscalia com per als Mossos d’Esquadra va ser la instigadora de l’assalt, “al ser l’única que tenia interès i mòbil per robar a la víctima”, segons el fiscal, l’Audiència ha dit que no s’ha provat.

Els tres sicaris (un quart no es trobava a Espanya quan va tenir lloc la vista oral i haurà de ser jutjat pròximament) han estat condemnats a vuit anys de presó, set anys i vuit mesos i set anys i mig. Tots ells són veïns de Mataró.

Es van fer passar per mossos per assaltar una botiga a Tàrrega i un domicili a Agramunt

Aquests tres acusats, amb l’instigador, que a la vista oral va reconèixer que havia acompanyat dies abans alguns dels atracadors a localitzar la botiga, hauran d’indemnitzar (algun d’ells ja ho ha fet) amb 5.500 euros les víctimes.

El doble atracament va tenir lloc la tarda del 28 d’agost del 2013 a Tàrrega i Agramunt quan els sicaris van entrar a la botiga de llavors de marihuana Punt Verd de Tàrrega i, fent-se passar per Mossos d’Esquadra de paisà, van lligar la víctima de peus i mans, el van colpejar i el van tancar en un bany. Posteriorment, van acudir al seu domicili, a Agramunt, on també es van fer passar per policies davant de la parella per robar la caixa forta i el cotxe. La dona ara absolta, que quan es van produir els fets vivia amb l’instigador a

Puigverd

d’Agramunt, va negar sempre la seua participació malgrat que per a la víctima, Fiscalia i Mossos d’Esquadra tot va ser idea seua.

Tanmateix, l’Audiència l’absol perquè “no consta que hagués planificat el robatori, ni que l’hagués proposat a algú ni que hagués conspirat per executar-lo”. Aquesta sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Suprem.

tracking