SEGRE

PATRIMONI ESGLÉSIA

Un despatx de Madrid dissenyarà la restauració del temple de Rosselló

Escollit entre set propostes, al respectar millor el dibuix de l’actual || El bisbat de Lleida encarrega el projecte executiu per adjudicar l’obra en tres mesos

Reunió ahir a Rosselló per decidir quin projecte era l’elegit per a la restauració del temple.

Reunió ahir a Rosselló per decidir quin projecte era l’elegit per a la restauració del temple.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rehabilitació de l’església de Sant Pere de Rosselló ja té forma. Serà la reconstrucció ideada per un despatx d’arquitectes de Madrid, Francisco Jurado Jiménez, escollit perquè respecta millor l’estructura actual del temple des del punt de vista de la utilització de materials, a nivell econòmic i perquè dóna continuïtat a l’estructura actual, així com la construcció en un futur del nou campanar, va assegurar l’alcalde de Rosselló, Josep Abad, després de reunir-se amb els tècnics del bisbat, ajuntament, Diputació i la Generalitat.

Durant la reunió es va adjudicar el projecte per reparar el temple després del concurs d’idees convocat pel consistori. El pressupost previst per a les obres és de 117.109 euros i aquest projecte contempla dotar d’un sostre el temple per poder reobrir-lo al públic com més aviat millor.

Segons el canceller del bisbat, Víctor Espinosa, la proposta triada, sota el nom Tornar a ser, respecta la continuïtat del tancament de l’església amb el futur campanar. Espinosa va assegurar que el bisbat encarregarà el projecte executiu i en tres mesos farà un concurs públic perquè diferents empreses optin a la construcció. L’objectiu de totes les parts és que durant la primavera que ve es puguin iniciar els treballs de reconstrucció de l’església.

El bisbat de Lleida va destacar que actualment compta amb una subvenció de 23.000 euros del departament de Cultura que servirà per finançar part d’aquesta fase de les obres. No obstant, el finançament total de l’obra s’establirà en un conveni entre la diòcesi, l’ajuntament, la Generalitat i la Diputació en el qual s’haurà de concretar quina serà l’aportació de cada un. Fins al moment, el consistori de Rosselló ha assumit els costos del concurs per decidir sobre els projectes. Tant l’alcalde de Rosselló com el canceller del bisbat van confiar que finalment el cost final sigui més baix del previst i “es puguin aconseguir els ajuts necessaris per afrontar aquesta actuació”, va dir Espinosa. L’alcalde, per la seua part, va apuntar que a partir de l’abril es decidirà quina quantitat poden aportar les diferents parts del conveni.

tracking