SEGRE

COMARCAS

Agricultura confisca nou cavalls a un ramader de Menàrguens per desnutrició i abandó

Arran de denúncies veïnals i de protectores per no complir la llei de benestar animal || La confiscació va comptar amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals de la Noguera

Moment en què pugen al camió un dels cavalls.

Moment en què pugen al camió un dels cavalls.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura va confiscar ahir nou cavalls a un ramader de Menàrguens, a la Noguera, perquè incomplia la llei de benestar animal. Es tracta de quatre cavalls (dos mascles i dos femelles), tres ponis (un mascle i dos femelles), un poltre i una mula. Tots presentaven un avançat grau de desnutrició i falta de cura, de manera que el departament d’Agricultura va ordenar-ne el trasllat a una hípica de Lleida, on es faran càrrec de forma temporal de les seues cures i alimentació fins a aconseguir una destinació definitiva que serà gestionada per una protectora d’animals, segons va explicar el director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera.

La confiscació d’aquests cavalls arriba després que es presentessin diverses denúncies de veïns de l’explotació, així com de protectores d’animals, que alertaven sobre “la greu situació” en la qual vivien aquests equins, i fins i tot de la mort d’algun. En aquest sentit, Agricultura va confirmar que després de les inspeccions dels veterinaris a la granja es va comprovar in situ que els cavalls no rebien les cures necessàries i que el ramader no havia gestionat correctament la mort d’un d’ells, deixant-lo a l’explotació sense avisar la concessionària que té la gestió de la retirada d’animals morts (Grefacsa). Així mateix, durant les últimes setmanes, els veterinaris del departament d’Agricultura van haver de sacrificar dos cavalls més de la mateixa granja que presentaven una situació “irrecuperable i dolorosa per falta de alimentació”, van afegir.

El departament ha hagut de sacrificar dos animals al presentar una situació “irrecuperable”

Per a la confiscació d’ahir, el departament d’Agricultura va requerir la presència dels Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals, que van pujar al camió els cavalls per traslladar-los a l’hípica. Fonts de la conselleria van explicar que és Agricultura qui confisca els cavalls a l’espera que una protectora gestioni la seua nova ubicació. En aquest sentit, van explicar que es tracta d’animals grans (un té 26 anys) i que el ramader de Menàrguens durant anys ha fet com “de protectora”.

“Recollia els animals que es trobaven en situació d’abandó o que altres granges no volien, encara que en els últims anys no ha pogut afrontar la despesa diària per tenir en bones condicions els cavalls”, van dir fonts de la conselleria.

tracking