SEGRE

COMUNICACIONS

Front comú de Lleida i Osca per agilitzar l'A-14 i exigir seguretat a la via N-230

Només hi ha 19 km d’autovia en aquest corredor, on hi ha hagut 400 accidents en 6

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les diputacions de Lleida i Osca han aconseguit fer un front comú en el qual ahir es van involucrar més de 40 representants d’ajuntaments de les dos províncies, consells i cambres de comerç amb l’objectiu d’exigir al ministeri de Foment que agilitzi l’autovia A-14 i extremi la seguretat a l’N-230 entre Sopeira i el túnel de Vielha.

Més de quaranta alcaldes i edils de municipis pels quals discorre l’N-230 de Lleida i Osca, els presidents de les respectives diputacions, portaveus dels consells i de les cambres de comerç exigiran al nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, celeritat en les obres de l’A-14 per finalitzar l’últim tram de l’autovia d’Almenar a Andaní, a Alfarràs, i solucions per extremar la seguretat a la nacional, en especial entre Sopeira (on ja comença a vorejar el pantà d’Escales) i la boca sud del túnel de Vielha. Els presidents de les diputacions de Lleida i Osca, Joan Reñé i Miguel Gracia, respectivament, van explicar que amb aquesta finalitat s’ha creat un front comú que quedarà representant en una comissió que es constituirà el mes vinent.

Reñé va remarcar que es demanarà hora al ministre la setmana que ve i va incidir que “no és acceptable que les obres segueixin al mateix ritme que en els últims anys. Des del 2008 només s’han construït 19 quilòmetres d’autovia dels 188 que separen Lleida de la frontera francesa”. Va incidir que d’Areny a Vielha hi ha diversos punts negres que s’han de suprimir, ja que l’N-230 absorbeix un trànsit de 4.625 vehicles diaris, dels quals 555 són camions. Des del 2010 ha registrat més de 400 accidents amb 17 víctimes mortals i més de 600 ferits de diferent consideració.

La comissió serà l’encarregada de reclamar a Foment les demandes del territori centrades a finalitzar l’últim tram de l’A-14 fins a Alfarràs, la variant d’aquesta població (per deixar la travessia de l’N-230 amb les seues 23 rotondes per als veïns), continuar l’autovia fins a Areny i fer un tercer carril des de Sopeira fins al túnel de Vielha, amb vorals i vies d’accés a pobles i rotondes en els encreuaments a la Vall de Boí i Bonansa i, finalment, donar una solució al tram de Vielha a la frontera que no sigui la prevista ara per l’Estat, atès el seu gran impacte ambiental (vegeu el desglossament).

La cimera d’alcaldes i representants del territori va reunir ahir més de quaranta persones a la Diputació de Lleida.

La cimera d’alcaldes i representants del territori va reunir ahir més de quaranta persones a la Diputació de Lleida.

tracking