SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Veïns de l'Alt Urgell acudeixen al jutjat pel 'cas Nadia'

Persones que van fer donatius promouen una plataforma || Seran acusació particular contra els pares de la nena

Fernando Blanco fa una setmana que està empresonat.

Fernando Blanco fa una setmana que està empresonat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de l’Alt Urgell que van col·laborar i van fer donatius per a la Nadia Nerea per a la suposada operació a Houston estan promovent una plataforma per presentar-se com a acusació particular contra Fernando Blanco i Margarita Garau. Molts veïns de la comarca es van mobilitzar per recaptar diners i ara se senten enganyats, segons van explicar a aquest diari. Els afectats que promouen aquesta iniciativa ja s’han reunit amb advocats per assessorar-se.

D’altra banda, Fernando Blanco pot ser visitat avui per primera vegada a la presó, segons van informar fonts judicials. Es tracta de les primeres de les comunicacions programades. N’hi ha una altra de prevista per a dijous vinent (dia 22). Tanmateix, es desconeix qui anirà a visitar-lo. Es presumia que podia fer-ho la seua dona, encara que avui també és el primer cap de setmana que Garau, que és a Mallorca, pot estar amb la seua filla després que divendres passat li retiressin la pàtria potestat. La seua germana s’ha fet càrrec de la Nadia i el jutge va acordar que la seua mare pogués visitar-la els caps de setmana, encara que acompanyada per un altre adult i sense poder pernoctar. Pel que fa a Blanco, que ja va estar a la presó entre el 2001 i el 2007, va ingressar divendres passat a la nit al Centre Penitenciari Ponent. Es troba en el mòdul 4, destinat a “no conflictius”, com va avançar SEGRE.

Fernando Blanco, empresonat a Ponent, pot rebre visites al llarg del dia d’avui

Paral·lelament, la Fiscalia prendrà mesures per preservar la intimitat de la nena. La defensora del poble, Soledad Becerril, va anunciar dijous que ha demanat a la Fiscalia que intervingui perquè “la dignitat i els drets fonamentals d’aquesta nena han de ser preservats i prevaler en totes les circumstàncies”. D’altra banda, ahir van transcendir les declaracions que dijous van fer davant del jutge el director i la tutora de la Nadia al col·legi Sans i Miret d’Organyà. “Per justificar les absències de la menor, ho feien verbalment tant Fernando com Marga, però principalment el pare”, segons va difondre el programa Espejo Público d’Antena 3.

tracking