SEGRE

POLÍTICA CULTURAL EQUIPAMENTS

Cultura preveu obrir l’arxiu de la comarca el 2018

Dotació de 150.000 euros aquest any 2017 per licitar el projecte

Imatge de l’antic ajuntament del Pont de Suert.

Imatge de l’antic ajuntament del Pont de Suert.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller de Cultura, Santi Vila, va assegurar que a través de la direcció general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni es treballa per garantir que l’arxiu comarcal de l’Alta Ribagorça pugui entrar en funcionament el 2018, si la disponibilitat pressupostària ho permet. En una resposta parlamentària, Vila va assenyalar que durant aquest 2017 es durà a terme la rehabilitació de l’espai destinat a l’arxiu, que en aquest cas és l’edifici de l’antic consistori, al centre històric, i es licitarà l’obra perquè pugui entrar en servei a principis del 2018.

Pel que fa a la dotació, el titular de Cultura va assenyalar que en el pressupost del 2017 es reserva un import de 150.000 euros, encara que abans d’iniciar les obres s’haurà de formalitzar un conveni, decidir la fórmula de contractació dels treballs i dur a terme la licitació i l’adjudicació. El president del consell, Josep Lluís Farrero, va apuntar que davant de la petició d’alguns veïns i entitats de la comarca de no ubicar l’arxiu a l’antic consistori per falta d’espai i per la seua inaccessibilitat en cas d’incendi, s’ha creat una comissió amb tècnics de Cultura per estudiar la viabilitat de l’edifici.

Projecte per obrir l’equipament a l’antic consistori al nucli antic

“Si l’edifici és viable, des del consell exigim celeritat per iniciar les obres i disposar d’un equipament conforme amb les necessitats comarcals”, va dir. En la mateixa línia es va manifestar l’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, que va defensar l’actual ubicació del futur arxiu.

tracking