SEGRE

INVESTIGACIÓ HISTÒRIA

L’Urgell ret un emotiu homenatge a l’activista cultural Joan Camps

Acorden crear una biblioteca d’estudis històrics al consistori de Vallbona

Foto de família de l’acte dels 40 anys del Grup de Recerca de les Terres de Ponent.

Foto de família de l’acte dels 40 anys del Grup de Recerca de les Terres de Ponent.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb el 40 aniversari del Grup de Recerca de les Terres de Ponent (GRTP), l’Urgell va retre ahir homenatge a Vallbona de les Monges a l’impulsor Joan Camps. Originari de Tàrrega, vicari a Verdú, Bellpuig i rector a Sant Antolí, Joan Camps va saber aglutinar historiadors locals i professionals. Fa quaranta anys, mentre exercia de vicari a Bellpuig, va ser responsable de la secció d’estudis històrics de la biblioteca. El seu coneixement de la gent del territori va fer sintonitzar historiadors i intel·lectuals com Josep Vallverdú, Guillem Viladot o Ramon Boleda, que als seus 94 anys ahir es va ocupar de glossar de forma emotiva la seua figura i trajectòria, per portar a terme el que Camps va denominar ahir “una necessitat que tenia el nostre país i en la qual tots vam posar el coll”.

Avui, el GRTP el formen més de 220 col·laboradors i ha generat mig centenar llarg de llibres d’estudis d’història local de les poblacions de Lleida. Finalment, el president del GRTP, Miquel Torres, li va entregar el guardó Athanàgia per la seua trajectòria cultural. L’acte va tenir lloc al Centre de Recursos de Vallbona i va ser presidit per l’alcalde, Ramon Bergadà, el president de l’Urgell, Salvador Bonjoch i el responsable d’arqueologia de l’IEI, Joan Ramon González. A l’acte, l’alcalde de Vallbona i el president del GRTP van firmar el conveni per a la creació d’una biblioteca d’estudis històrics locals, com va avançar SEGRE, que estarà situada a la primera planta del consistori. Obrirà amb la col·lecció de llibres del GRTP.

El Grup de Recerca de les Terres de Ponent ha generat mig centenar de llibres d’història local

En la jornada, Josep M. Queraltó va fer una visita guiada pel seu museu del cine, i el periodista Lluís Foix va fer una conferència sobre la situació política mundial.

Vallbona de les Monges inaugura nova oficina de turismeEl director general de Turisme, Octavi Bono, va inaugurar aquest dissabte a Vallbona la nova oficina de turisme, ubicada al Centre de Recursos amb l’Agrobotiga. En l’acte es va presentar l’app turística Viu Vallbona, que permet accedir des del mòbil a un itinerari turístic pel municipi, així com conèixer l’oferta de serveis i mapes de Vallbona.

Foto de família de l’acte dels 40 anys del Grup de Recerca de les Terres de Ponent.

Foto de família de l’acte dels 40 anys del Grup de Recerca de les Terres de Ponent.

tracking