SEGRE

MOBILITZACIONS CARRETERES

Nova protesta per exigir una solució a l'N-240, després de recuperar el consens polític

Unes 200 persones tallen el trànsit a Juneda per reclamar que es desdobli la via i s’alliberi l’AP-2

Imatge de la protesta, en què va tornar a participar la família de l’última víctima mortal.

Imatge de la protesta, en què va tornar a participar la família de l’última víctima mortal.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 200 persones convocades per la plataforma Prou Morts a l’N-240 van tornar a tallar ahir aquesta carretera –per tercera vegada des de l’octubre– a l’altura de la Cooperativa de Juneda amb l’objectiu d’exigir una solució urgent a l’alta sinistralitat en aquesta via. En aquesta ocasió, la mobilització va escenificar la recuperació del consens polític, després que en els últims dies partits, alcaldes i entitats tanquessin una posició comuna. Així, reclamen de forma conjunta tant la duplicació de la calçada d’aquesta carretera entre Lleida i les Borges (objectiu primordial de la plataforma d’alcaldes i del PDECat) com el rescat del peatge de l’autopista AP-2 (que prioritzaven diverses entitats i ERC).

“Fins que no tinguem respostes i solucions per part de Foment continuarem mobilitzant-nos, perquè no pot demorar-se més. Sembla que les coses comencen a moure’s i que hi ha interès per part del ministeri i esperem poder preveure una reunió aviat per discutir les solucions, veure si tenen el projecte per desdoblar la carretera redactat i quin calendari ens posen sobre la taula”, va afirmar l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir.

Pel que fa al consens polític, Mir va assegurar que “vam veure que el millor era anar conjuntament amb totes les reivindicacions que veiem factibles, no descartem cap proposta, al contrari, tot el que pugui ajudar a resoldre és benvingut”. “Esperem fer front comú en aquesta reunió”, va afegir, si bé va insistir que “per a nosaltres el desdoblament o duplicació d’aquesta via és la solució més ràpida i efectiva”. Per la seua banda, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, va ressaltar l’èxit de les mobilitzacions i va instar a aprovar mocions unitàries en ajuntaments, consells comarcals i el Parlament. Al seu torn, ERC va reclamar “blindar” el consens adquirit, mitjançant la creació d’un nou fòrum que integri tots els signants de l’acord i vetlli pel seu compliment. La protesta es va iniciar a les 11.00 hores i va tallar la carretera durant mitja hora.

“Ens alegra que sigui una prioritat per a la subdelegada, ja era hora” L’alcalde de les Borges Blanques i portaveu de la plataforma Prou Morts a l’N-240, Enric Mir, va celebrar que la subdelegada del Govern, Inma Manso, hagi considerat prioritari solucionar la problemàtica d’aquesta via, però la va instar a actuar ja. “Ens alegra que la carretera estigui entre les primeres prioritats de la subdelegada, ja era hora. Però no podem esperar ni una sola víctima més”, va declarar. La plataforma reclama una reunió urgent amb el ministeri per aclarir el compliment dels compromisos ja assolits, que incloïen l’elaboració del projecte de desdoblament de la carretera aquest any, i fixar un calendari per a l’execució de l’obra, amb l’objectiu que pugui estar operativa com més aviat millor i evitar nous accidents.

Imatge de la protesta, en què va tornar a participar la família de l’última víctima mortal.

Imatge de la protesta, en què va tornar a participar la família de l’última víctima mortal.

tracking