SEGRE

RAMADERIA

Eleven fins a cinc els cavalls morts a Menàrguens

Alguns dels cavalls que van ser confiscats dissabte.

Alguns dels cavalls que van ser confiscats dissabte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) eleva a cinc els equins morts a la granja de Menàrguens de la qual divendres passat la conselleria d’Agricultura va confiscar nou cavalls per desnutrició i abandó.

L’entitat va lamentar la mort de cinc animals, alguns dels quals (dos) es van trobar morts pels agents i els tècnics d’Agricultura i d’altres es van haver de sacrificar al presentar una situació “irrecuperable”.

Agricultura ha obert un expedient al ramader a l’incomplir la llei de Benestar Animal (vegeu SEGRE de dissabte). Segons la protectora, el ramader de Menàrguens es dedicava a recollir equins en mal estat de salut per tot Catalunya per portar-los “suposadament” a un escorxador no autoritzat. Des de divendres passat, els cavalls s’estan en una hípica de Lleida on Agricultura es farà càrrec de forma temporal de les cures i l’alimentació fins a aconseguir una destinació definitiva, que serà gestionada per una protectora d’animals.

Des de fa anys, l’organització FAADA ha denunciat l’estat d’abandó d’equins que es troben en instal·lacions no autoritzades, que incompleixen la normativa de benestar animal i de seguretat, i van demanar protocols per ser eficients.

tracking