SEGRE

ENSENYAMENT

Sonora protesta a Benavent per elegir institut a Lleida

Pares i alumnes demanen igualtat amb altres col·legis amb més centres de referència || Carta als ‘Reis Mags d’Ensenyament’

Els escolars entreguen la reclamació al patge reial dels Reis Mags d’Ensenyament.

Els escolars entreguen la reclamació al patge reial dels Reis Mags d’Ensenyament.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares i alumnes del col·legi Sant Joan de Benavent de Segrià es van manifestar ahir a la tarda davant de l’escola per reclamar el seu dret a escollir entre més d’un institut a Lleida, ja que ara només tenen adscrit el centre de Secundària de Torre Vicens.

En concret, van reclamar a Ensenyament que afegeixi l’institut de Manuel de Montsuar entre les opcions.

Abillats amb panderetes, xiulets i tambors van iniciar una sonora protesta cridant “tenim dret a triar, també volem Montsuar”, durant la qual una alumna del centre va llegir un manifest en què reivindicava la igualtat d’oportunitats per elegir entre més d’una opció per cursar els estudis de Secundària, fent referència a escoles de Lleida. Els escolars van entregar el manifest al patge reial dels Reis Mags d’Ensenyament perquè atenguin les peticions i confiant que la conselleria tingui en compte la reclamació, que es remunta a més de sis anys.

A les pancartes podia llegir-se “Exigim igualtat en l’educació dels nostres fills i filles”, “Igualtat per escollir institut” o “Torre Vicens igual que Montsuar”. La portaveu de l’AMPA del centre, Marta Anglès, va destacar que la de Benavent és una escola petita i “creiem que tenim els mateixos drets que altres centres més grans perquè paguem els mateixos impostos i per això demanem igualtat”, va dir. Va assenyalar que fa sis anys que reclamen a Ensenyament poder tenir dos instituts de referència a Lleida “encara que la resposta sempre ha sigut negativa”, va dir.

El recent anunci d’Ensenyament que al setembre s’estrenarà un nou institut a Alpicat i que al Manuel de Montsuar quedaran places lliures ha fet que el col·lectiu de pares de Benavent tornés a reclamar la possibilitat de poder escollir entre més d’un institut perquè els seus fills cursin l’educació secundària.

tracking