SEGRE

TURISME TRANSPORT

La boira desllueix el primer dia de l’aeroport i desvia 558 esquiadors britànics a Reus

Els tres primers vols de la temporada d’hivern van aterrar al Baix Camp || El turoperador Neilson assegura que ja té prevista aquesta contingència i diu que Lleida continua sent una bona opció

La densa boira d’ahir al matí va impedir l’aterratge dels primers vols de la temporada.

La densa boira d’ahir al matí va impedir l’aterratge dels primers vols de la temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La boira va deslluir l’inici de la temporada d’esquí a l’aeroport de Lleida-Alguaire. Els dos primers vols amb passatgers britànics amb l’arribada prevista a primeres hores del matí d’ahir des de Manchester i Londres-Gatwick (8.35 i 9.20 hores) i, finalment, el tercer de primera hora de la tarda també procedent de Londres (14.05 hores), es van desviar a Reus. En total, van ser 558 viatgers els que van aterrar a les instal·lacions del Baix Camp rumb a Andorra, 205 i 210 en els primers trajectes i 148 en el tercer. Segons el responsable del turoperador Neilson Thomas Cook, Iain Archer, la desviació no va suposar cap problema, ja que “des de les sis del matí teníem coneixement que els bancs de boira eren intensos per la qual cosa vam optar pel pla B. Encara que el tercer vol hauria pogut aterrar a Lleida, vam decidir que tots els avions es dirigissin a Reus, ja que és allà on teníem muntat l’operatiu i tot va ser molt més còmode”, va remarcar. El director de la infraestructura aeroportuària d’Alguaire, Antoni Serra, va mostrar certa decepció al tractar-se dels primers vols amb esquiadors aquesta temporada.

Per la seua part, Archer va treure ferro a aquesta

circum

stància i va assenyalar que la

companyia ja comptava amb aquests imponderables. “A l’hora de firmar l’acord amb la Generalitat ja vam sospesar que durant les primeres setmanes de la campanya pot ocórrer això. Tanmateix, en els cinc any que fa que som a Alguaire, han sigut comptades les ocasions que ens hem hagut de desviar i comptem amb aquest risc”, va apuntar. Malgrat la desviació dels avions, Archer va insistir que “tot va sortir bé i Reus és una bona alternativa”. Els vols britànics previstos per al cap de setmana es van avançar a dimecres per no coincidir amb el Nadal (tornen el dia 28). Serà després de les festes nadalenques (13 de gener) quan s’hi sumaran els vols de la companyia israeliana Arkia, que també porta esquiadors de Tel Aviv a les pistes d’esquí del Pirineu.

La millor ocupació es produirà per Cap d’Any, del 30 de desembre fins a l’1 de gener, quan s’arribarà pràcticament a penjar el cartell de complet a la major part dels establiments d’allotjament turístic del Pirineu.

El Patronat estima que durant els catorze dies de festes es faran unes 190.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat, i que les estacions d’esquí vendran més de 200.000 forfets. Tots els complexos d’esquí del Pirineu de Lleida estan oberts per aquestes dates amb bona qualitat de neu, tret de la mixta de Tavascan.

Les perspectives en els complexos d’esquí de Lleida també són bones, sobretot després del fet que la nevada de la nit passada ja ha permès incrementar gruixos de neu.

El turisme preveu una ocupació del 75% aquestes festesEl Patronat de Turisme de la Diputació preveu una mitjana d’ocupació turística del 75% durant les festes de Nadal i Cap d’Any, en el període comprès del 26 de desembre fins al 4 de gener, a les zones turístiques de Lleida i de manera especial a les del Pirineu amb estacions d’esquí.

tracking