SEGRE

TURISME ESQUÍ

Les pistes treballen per obrir més quilòmetres per festes

Boí Taüll preveu posar en servei el telecadira de Puig Falcó || La turbina de neu més gran de Catalunya operarà a Port Ainé

Imatge aèria presa ahir a l’estació de Boí Taüll.

Imatge aèria presa ahir a l’estació de Boí Taüll.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà treballen a fons per poder obrir el màxim de pistes possibles de cara a les festes nadalenques. Els canons distribuïts entre els diferents dominis esquiables operen aquests dies a ple rendiment i les previsions apunten que les estacions comptaran amb més de 210 quilòmetres de pistes obertes per a aquest cap de setmana aproximadament, que estan repartits entre les estacions de Baqueira Beret (82 dels 156 quilòmetres), Boí Taüll (43,42 de 47), Port Ainé (17 de 26,7), Espot (19 de 25) i Port del Comte, que obrirà la totalitat de les seues pistes (50 quilòmetres).

Respecte a l’estació de Boí Taüll, els responsables portaran a terme avui una prova de càrrega per confirmar el correcte funcionament del telecadira que dóna accés al Puig Falcó, que amb 2.751 metres és la cota més alta de l’estació. Si el resultat de la prova és positiu, l’accés serà reobert demà mateix. Tavascan, per la seua part, seguirà amb les pistes tancades a l’espera de nevades, si bé sí que ofereix la zona recreativa i de raquetes, així com el refugi.

Les estacions del Pirineu lleidatà preveuen obrir aquest cap de setmana més de 210 km de pistes

D’altra banda, l’empresa de construcció Cervós ha adquirit la turbina de neu més gran de Catalunya, una màquina capaç de llançar la neu recollida a una distància de fins a 50 metres, per un preu de 42.000 euros. Entrarà en funcionament a partir de demà a la carretera que dóna accés a l’estació de Port Ainé.

Imatge aèria presa ahir a l’estació de Boí Taüll.

Imatge aèria presa ahir a l’estació de Boí Taüll.

tracking