SEGRE

ADMINISTRACIÓ FINANCES

El consell aprova un pressupost de 6,9 milions i prioritza obres a l’abocador

El nou sistema de recollida s’implantarà a partir del proper mes d’octubre

Una illa de contenidors a Vallfogona de Balaguer.

Una illa de contenidors a Vallfogona de Balaguer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Noguera ha donat llum verda als comptes per al pròxim exercici, que ascendeixen a 6,9 milions d’euros, el mateix import que l’exercici actual, encara que aquest any no es preveu la partida de personal amb els plans d’ocupació per donar feina a persones a l’atur. Així mateix, el capítol d’inversions ascendeix a 160.000 euros i la proposta de l’equip de govern prioritza obres a l’abocador comarcal, amb una inversió de 58.000 euros.

El gerent de l’ens, Josep Baldillou, va destacar que no es tracta d’una actuació concreta, sinó de diversos treballs que “han de fer-se a la instal·lació, alguns dels quals ja estan encaminats a la clausura de l’abocador,” va dir. Destaca també el pla de camins, que preveu finançar amb 21.000 euros alguns dels camins rurals i de muntanya de la comarca. Se li sumen l’adquisició de nous ordinadors i el canvi del sistema de megafonia de la sala d’actes de l’ens, que compten amb una inversió de 45.000 euros. Baldillou va indicar que s’ha previst una partida de 15.000 euros per a l’adquisició de contenidors abans que entri en servei la nova concessionària.

“Alguns dels dipòsits estan en mal estat i haurem de canviar-los abans de l’estiu”, va dir. En aquest sentit, la presidenta de l’ens, Concepció Cañadell, va explicar que està previst que el nou sistema de recollida d’escombraries comarcal entri en servei el proper mes d’octubre. “Tenim un any de pròrroga, encara que confiem que abans de l’octubre es pugui implantar el nou sistema amb la nova concessionària”, va apuntar. Val a recordar que els alcaldes de la Noguera van apostar pel model d’illes de contenidors al comprovar la seua eficàcia i que augmentava considerablement el reciclatge, segons les proves pilot que s’han portat a terme a Vallfogona de Balaguer.

tracking