SEGRE

DIPUTACIÓ CARRETERES

Reñé demanarà millores ja a l’N-230 al ministre per evitar accidents

En punts com l’encreuament de la Vall de Boí i el tercer carril en el tram que voreja el pantà d’Escales || Anuncia un pla de 16 milions d’euros per als ajuntaments

Foto de família del tradicional dinar de Nadal de la Diputació amb els mitjans de comunicació.

Foto de família del tradicional dinar de Nadal de la Diputació amb els mitjans de comunicació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Diputació de Lleida ja ha enviat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una carta demanant que es reuneixi amb representants del territori per la qual passa l’N-230 per adoptar solucions en els punts més perillosos i agilitzar la construcció de l’A-14 en el seu últim tram d’Almenar a Alfarràs. Reñé va puntualitzar que ha rebut queixes d’alguns municipis i de la Val sobre, per exemple, la situació de l’encreuament que hi ha a la sortida del Pont de Suert per agafar la desviació a la Vall de Boí, on el trànsit és molt dens, en especial els caps de setmana de la temporada turística.

Reñé demanarà al ministre que, mentre es redacten els projectes i els estudis tècnics de l’obra, s’intervingui en els punts negres de més sinistralitat (principalment en el tram que voreja el pantà d’Escales), per la qual cosa seria necessària la construcció d’un tercer carril en els trams que es pugui (vegeu SEGRE d’ahir).

Reñé va fer aquestes declaracions en el transcurs del tradicional dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació. D’altra banda, va anunciar que el ple de la Diputació de la setmana que ve debatrà un nou Pla per avançar 16 milions d’euros del Fons de Cooperació Local de la Generalitat als ajuntaments i que correspon als anys 2013, 2014 i 2015.

La voluntat és que els consistoris tinguin liquiditat per a obres i pagar els proveïdors. Poden oscil·lar dels 50.000 euros (pobles petits) als prop de 400.000 euros (els més grans) en funció de barems de població, densitat o extensió. El president es va mostrar satisfet sobre l’acord amb els sindicats, que ha permès tenir una catalogació de tots els llocs de treball, una qüestió pendent des de fa 22 anys, i va garantir ajuts per a plans de construcció de consultoris locals i actuacions a la comarca del Pla.

Va recordar el pla que va aprovar la corporació per a aquest any i per al 2018 a través del crèdit i que suposarà ajuts per 30 milions, 15 en cada anualitat. D’aquests, 20 seran subvencions directes per concurrència pública i 10 (5 cada any) destinats al cofinançament dels plans de la UE i de competitivitat.

tracking