SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Mollerussa habilitarà en dos mesos un pis per a emergències familiars

Destinarà 18.396 euros a remodelar un immoble al grup Jaume d’Urgell

L’habitatge se situa als pisos del grup Jaume d’Urgell.

L’habitatge se situa als pisos del grup Jaume d’Urgell.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Mollerussa destinarà 18.396 euros a remodelar un habitatge de propietat municipal, ubicat al grup Jaume d’Urgell, per destinar-lo a urgències familiars. Segons va explicar l’alcalde, Marc Solsona, aquesta llar no s’inclourà a la borsa d’habitatges socials, sinó que es reservarà exclusivament per a casos en què s’hagi d’actuar de forma urgent davant de situacions com per exemple que una família es trobi sense llar.

La remodelació de l’habitatge s’ha adjudicat a l’empresa Franjobal SL de Mollerussa i es durà a terme en un termini de 2 mesos. Per tal de realitzar aquesta obra es va fer una modificació de crèdit del pressupost del 2016 que es va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en el consistori (equip de govern, PSC, PP i ERC).

Serà la primera vegada que la ciutat compta amb un immoble d’aquestes característiques. Al marge d’aquesta iniciativa, el consistori de la capital del Pla d’Urgell disposa de la borsa de mediació per al lloguer social, que porta la gestió d’uns seixanta contractes aproximadament, en habitatges ubicats a al capital. En concret, durant els últims cinc anys s’han pogut firmar 119 contractes de lloguer per donar sortida a la demanda de la ciutadania. El preu del lloguer d’aquests habitatges se situa entre els 150 i els 350 euros cada mes.

Pendents de la cessió de pisos de les entitats bancàries ? La majoria de les capitals de comarca a Lleida i nombrosos municipis estan pendents que les entitats bancàries els cedeixin pisos procedents d’embargaments i desocupades des de fa temps perquè puguin dur a terme mesures d’inserció social i facilitar l’accés a un habitatge en condicions favorables per a famílies necessitades. A Lleida hi ha 5.000 pisos en aquestes circumstàncies (vegeu SEGRE d’ahir), la majoria ubicats a la comarca del Segrià, però també es compten per desenes especialment a Urgell (605) i Noguera (560).

tracking