SEGRE

INICIATIVES PROJECTES

Joves de Fraga demanen al consistori una pista de skate en un parc

Proposta més votada en la consulta popular en què han participat 1.350 persones

El passeig del Cegonyer, al centre històric de Fraga.

El passeig del Cegonyer, al centre històric de Fraga.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha exposat l’esborrany del projecte de la pista de skate que s’instal·larà al parc del Sup I. Aquest projecte és el resultat d’una proposta del consell de la Infància i l’Adolescència de Fraga i també dels resultats d’una consulta popular sobre el futur d’aquest parc que l’ajuntament va fer a través del portal web municipal. La instal·lació d’una pista de skate va ser l’opció més votada (un 37 per cent), seguida de la creació d’una zona d’esbarjo caní i una àrea de jocs (amb un 31% dels vots).

La tercera opció, amb menys del 30% dels vots, va ser la divisió del parc en dos espais: un per a jocs infantils i una zona verda. I finalment, l’adequació del parc com a zona verda, va rebre un 4% dels vots. Des del consistori van apuntar que van participar en l’enquesta més de 1.350 persones.

L’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, va entregar l’esborrany d’aquest projecte als nens i nenes del consell de la Infància i l’Adolescència de Fraga perquè en un termini d’un mes puguin fer propostes. Així mateix, s’ha exposat el pla al Club Jove. La pista estarà composta per tres mòduls i la construcció anirà acompanyada d’una millora de la il·luminació. El primer edil va assegurar que “és fonamental escoltar els veïns i obrir processos de participació ciutadana, per conèixer l’opinió dels futurs usuaris dels espais públics, com és la pista de skate”, i va afegir que “és una petició de molts col·lectius juvenils, que han manifestat a l’ajuntament i que tenim l’obligació d’escoltar-los i atendre les seues iniciatives”.

Així mateix, va recordar que durant aquest mes els adolescents poden fer propostes que després seran ateses “degudament” abans d’iniciar les obres d’aquesta pista.

tracking