SEGRE

TRÀNSIT

Les víctimes mortals a les carreteres de Lleida es redueixen un 60% en un any

Un jove de Fraga va morir el matí de Nadal per una sortida de via a l’A-131

Imatge d’un accident mortal el passat mes de febrer a la carretera L-310 a Concabella, a la Segarra.

Imatge d’un accident mortal el passat mes de febrer a la carretera L-310 a Concabella, a la Segarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les carreteres lleidatanes estan a punt de cloure l’any menys tràgic de la seua història. A una setmana de tancar el 2016, fins a la data 28 persones han perdut la vida per accident de trànsit a les comarques de Ponent, un 60% menys que un any abans. El dia de Nadal es va saldar amb un mort a Fraga i cinc ferits a Cervera.

A falta d’una setmana per tancar l’any, el 2016 és el període menys tràgic quant a víctimes mortals a les carreteres lleidatanes des que se’n tenen registres. Fins al moment, han mort un total de 28 persones per accident de trànsit, una xifra que ha davallat un 60% en els últims dotze mesos de l’any, respecte a les 46 víctimes mortals que es van comptabilitzar el 2015. Els motius que expliquen aquest descens de sinistralitat són una major conscienciació dels conductors per reduir la velocitat, els radars, tant mòbils com fixos, i l’augment del càstig de les conductes temeràries al volant. De fet, en l’actualitat hi ha un centenar de reclusos a la presó de Lleida que compleixen condemna per algun tipus de delicte contra la seguretat del trànsit, majoritàriament per conduir sense carnet. També han augmentat els conductors que han acabat davant del jutge, amb un total de 324 imputats el 2015, un 28% més que un any abans.

De les 28 persones que han mort a les carreteres lleidatanes en el que va d’any, vuit d’elles eren motoristes, una xifra que augmenta respecte al 2015, quan en van morir cinc. En canvi, el nombre d’atropellaments mortals ha descendit al passar de nou a sis les víctimes el 2016. Val a destacar que durant aquest any no s’ha registrat, de moment, cap accident mortal múltiple, quan el 2015 n’hi va haver quatre.

El 65% dels turismes censats a Ponent es van matricular fa deu anys o més

Els desplaçaments en aquestes dates nadalenques poden ser perillosos pel consum d’alcohol i els viatges curts en els quals s’abaixa més la guàrdia. El matí de Nadal, un jove de 29 anys va morir al perdre el control del vehicle mentre circulava a la carretera A-131 entre Fraga i Sariñena. Una patrulla de seguretat ciutadana va trobar el vehicle bolcat al costat de la carretera i la víctima, Isidro Calvet, fora del vehicle, del qual va sortir impulsat.

D’altra banda, cinc persones, entre elles dos de menors de 13 anys, van ser trasllades a l’hospital d’Igualada al patir ferides de caràcter menys greu per una sortida de via amb el vehicle en el qual viatjaven a l’L-303 al seu pas per Cervera diumenge a la tarda.

Segons les dades de la DGT, a dia d’avui estan censats a la província un total de 217.564 turismes, dels quals el 65% tenen deu anys o més d’antiguitat. Una vida que supera els 26 anys a prop d’un de cada deu cotxes a les comarques lleidatanes, a l’estar matriculat des d’abans del 1990.

Un de cada deu turismes té més de 26 anys L’antiguitat del parc automobilístic és una de les causes que la Direcció General de Trànsit inclou cada any en el seu balanç per explicar el nombre d’accidents i persones ferides a la carretera. De fet, la mitjana augmenta any rere any i ja supera els 13 anys de mitjana.

tracking