SEGRE

PATRIMONI PRESERVACIÓ

Alcarràs i Seròs demanen diners per traslladar nius de cigonya

Juntament amb el bisbat han presentat un projecte a la Diputació

Alguns dels nius a l’església de Seròs.

Alguns dels nius a l’església de Seròs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Seròs i Alcarràs, amb el suport del bisbat de Lleida, han presentat a la Diputació un projecte per obtenir fons amb què retirar nius de cigonyes sense perill per a les aus i amb la intenció de buscar-los una altra ubicació. Segons l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, “estem en converses per poder buscar una solució ja que a la nostra església n’hi ha més de vint i una altra vintena a la de Seròs”.

Les colònies d’aquests animals suposen un risc per a l’estructura dels temples a causa del pes d’aquests nius i pels excrements que s’acumulen a les teulades, molt corrosives, que acaben generant filtracions i goteres. De fet, tant Alcarràs com Seròs ja van avisar a la primavera el bisbat dels greus danys que poden provocar les cigonyes.

Ni la diòcesi ni els ajuntaments no tenen diners, asseguren, per sufragar aquests treballs que necessiten maquinària especial i personal preparat per traslladar-los. Fonts del bisbat van indicar que “el projecte està sobre la taula i l’objectiu és presevar el patrimoni”.

tracking