SEGRE

INFRAESTRUCTURES

Tercer dia sense vols per la boira a l'aeroport de Lleida-Alguaire

L’avió de Palma es desvia a Barcelona i porten viatgers en bus entre Alguaire i el Prat || Tan sols un dels vuit vols previstos en deu dies ha pogut aterrar a Lleida

Els viatgers del vol a Palma, traslladats en busos a l’aeroport de Barcelona.

Els viatgers del vol a Palma, traslladats en busos a l’aeroport de Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La boira va tornar a impedir divendres els vols a l’aeroport d’Alguaire, on havia d’aterrar l’avió d’Air Nostrum entre Lleida i Palma de Mallorca. Davant la falta de visibilitat, es va desviar a Barcelona, fet que va obligar la companyia a traslladar més d’un centenar de viatgers en autocars entre Alguaire i el Prat. És la tercera jornada sense operacions en deu dies a l’aeroport lleidatà, després de dos jornades consecutives en què els avions contractats per Neilson procedents de Londres i Manchester han hagut de desviar-se a Reus (vegeu SEGRE de dijous passat).

Els viatgers que esperaven sortir d’Alguaire a Palma a les 16.00 van haver d’esperar prop d’una hora a l’arribada dels autocars per anar al Prat per agafar un altre vol. L’espera i la falta d’informació va ocasionar queixes entre els afectats. Dels vuit vols previstos en els últims deu dies, només un que procedia de Palma va poder operar a Alguaire diumenge passat. La resta s’han desviat a les pistes del Prat o de Reus a causa de la densa boira a Lleida, una incidència meteorològica que ja suma vint-i-quatre dies a les comarques del pla i que, des de la inauguració de l’aeroport el 2010, ha impedit els vols en un total de tretze jornades.

La visibilitat a l’autovia A-2 no anava divendres més enllà dels 75 metres entre Tàrrega i la Panadella

La Generalitat ha descartat en reiterades ocasions dotar aquesta infraestructura d’un sistema d’aterratge instrumental de més prestacions, tal com han reclamat la Paeria de Lleida, la Diputació i la Cambra de Comerç, ja que considera excessiu el cost, de més de set milions d’euros.

D’altra banda, la boira va complicar també el trànsit a les carreteres de Lleida. A l’autovia A-2, la visibilitat no anava més enllà dels 75 metres, segons van assenyalar dades del Servei Català de Trànsit (SCT), i també va ser escassa, no més de 150 metres, a l’autopista AP-2 entre els municipis de Castelldans i Tarrés, si bé divendres no van arribar a aplicar-se desviacions per la carretera N-240. A aquesta incidència, s’hi van sumar retencions al migdia a la carretera entre la Seu d’Urgell i Andorra (N-145).

tracking