SEGRE

SUCCESSOS

Desallotgen la festa de Cap d'Any del pavelló de les Borges per un foc a l'escenari

Van cremar cortines de l'escenari del poliesportiu Francesc Macià

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un foc a l’escenari va obligar diumenge a la matinada a desallotjar unes 250 persones de la festa de Cap d’Any que se celebrava al pavelló Francesc Macià de les Borges Blanques. La tinenta d’alcalde i regidora de Governació, Núria Palau, va explicar que l’incident es va registrar cap a les 4 de la matinada quan espurnes d’una bengala llançada pel grup que actuava en aquell moment van encendre la cortina central de l’escenari. “Feia poc que havia començat a tocar el segon grup quan un tècnic del grup anterior, que recollia material, es va adonar que hi havia foc a la cortina central, la situada a la part superior”, va explicar a aquest diari Palau, que va viure els fets en primera persona perquè es trobava a la festa. Les bengales formaven part de l’espectacle de la formació que actuava. “Van encendre bengales a tots dos costats de l’escenari”, va detallar.

Segons la tinenta d’alcalde, no es va arribar a escampar el pànic entre el públic, entre altres motius perquè “les cortines són ignífugues, per la qual cosa va costar molt que el foc s’estengués”. Va indicar que es va activar immediatament el protocol d’evacuació i en un parell de minuts tot el públic havia sortit del recinte.

Una adolescent va morir per una caiguda fa 8 anys a la festa de Cap d’Any en aquest mateix pavelló

“L’edifici té una porta corredissa molt ampla que facilita la sortida”, va destacar. Segons els bombers, els efectius del Servei d’Emergències Mèdiques que van acudir al lloc van haver d’atendre dos persones afectades per una intoxicació lleu pel fum.

Palau va relatar que diverses persones van agafar extintors per apagar el foc, tasca que es va veure dificultada per l’altura a què es trobava la cortina. No obstant, va afirmar que quan van arribar els bombers ja gairebé estava apagat.

Aquest succés ha tingut lloc just vuit anys després que una adolescent de quinze anys morís durant la festa de Cap d’Any celebrada en aquest mateix pavelló de les Borges Blanques, després de colpejar-se el cap al caure d’esquena des d’una alçada de 2,60 metres, quan es va desequilibrar mentre es trobava asseguda en una barana.

Danys a l’escenari i l’equip musical de la revetlla municipal L’incendi, a part de les cortines, va danyar l’equip musical, que segons va matisar Palau era compartit pels dos grups de la revetlla. I és que tot l’escenari va quedar cobert de cendres, de restes de les cortines cremades i de l’escuma dels extintors. Ahir al migdia, l’alcalde, Enric Mir, i diversos regidors van inspeccionar el recinte per comprovar els desperfectes. La festa de Cap d’Any va ser organitzada per la comissió de festes de l’ajuntament i es va donar per acabada després del desallotjament, ja que, a part de l’ensurt, l’equip musical havia quedat inutilitzat. Palau va apuntar que arran d’aquest incident es plantejaran introduir clàusules en la contractació de grups musicals prohibint l’ús de pirotècnia perillosa.

Estat en què va quedar l’escenari del pavelló.

Estat en què va quedar l’escenari del pavelló.

Estat en què va quedar l’escenari del pavelló.

Estat en què va quedar l’escenari del pavelló.

tracking