SEGRE

ENTITATS INSERCIÓ LABORAL

L’obrador de galetes El Rosal estrena una màquina que dobla la producció

Gestionat per l’Associació Alba, ha suposat una inversió de 200.000 euros

La maquinària de l’obrador de galetes de Tàrrega.

La maquinària de l’obrador de galetes de Tàrrega.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’obrador de galetes El Rosal de Tàrrega, gestionat per l’Associació Alba, ha estrenat una nova màquina rotativa que permet agilitzar el procés d’elaboració de les galetes. La responsable de l’obrador, Núria Cendoya, va assegurar que “amb aquesta màquina la producció augmenta en un 50% i podrem assumir la demanda creixent”, si bé va recordar que “la manipulacó de la galeta continua sent manual, sense perdre l’essència artesana d’El Rosal”.

La incorporació d’aquesta màquina rotativa s’emmarca en la segona fase de creixement de l’obrador, que compta amb una inversió d’uns 200.000 euros en maquinària i que està previst completar al gener. S’ha finançat amb títols participatius, subvencions i un procés de micromecenatge. Un altre objectiu de l’obrador és aconseguir preus més competitius, facilitar la inserció laboral de cinc persones amb especials dificultats i llançar nous productes.

Val a recordar que, el maig del 2014, es van posar en marxa les noves instal·lacions de l’obrador, la que era la primera fase del projecte de creixement, que està dividit en tres etapes i que l’entitat pretén culminar el 2018.

El Roser va ser fundat el 1920 a Tàrrega per la família Serra i els seus productes van assolir ràpidament una gran popularitat. El 2003 es va jubilar el propietari i va cedir el negoci a l’Associació Alba, entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra. Des d’aleshores, El Rosal continua treballant amb la mateixa recepta i procés de fa cent anys i amb un alt compromís social, ja que l’obrador és actualment un espai de treball inclusiu que ocupa vuit persones amb especials dificultats.

El 65% de la producció, en aquestes festesLa responsable de l’obrador, Núria Cendoya, va explicar que la campanya de Nadal suposa un 65% dels ingressos anuals d’El Rosal de Tàrrega. “Si la nostra producció anual és de 15.000 quilos, en aquestes dates en fem la major part, uns 9.500 quilos”, va apuntar.

tracking