SEGRE

SUCCESSOS

Un futbolista del CF Balaguer mor en el primer accident mortal de l'any

La localitat i el món del futbol, commocionats per la mort de Yeray Darias

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Yeray Darias Rodríguez, jugador del Club de Futbol Balaguer, de 24 anys, va morir ahir a la matinada en el primer accident mortal registrat aquest any a les carreteres de Lleida, en un xoc frontal entre el turisme que conduïa i un tot terreny a la C-13 a Vallfogona de Balaguer. Tres persones més van resultar ferides.

El futbolista Yeray Darias Rodríguez, jugador del Balaguer de Primera Catalana, va morir ahir a conseqüència d’un accident de trànsit a Vallfogona de Balaguer. El sinistre que va costar la vida a aquest veí de Balaguer de 24 anys es va registrar en el punt quilomètric 25,8 de la C-13 a les 6.31 hores de la matinada. Segons la informació facilitada pel Servei Català de Trànsit, el turisme que conduïa Yeray i un tot terreny van col·lidir frontalment per causes que encara s’investiguen.

El jugador va morir i tres persones més van resultar ferides menys greus i van ser traslladades pel Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El sinistre, el primer mortal d’aquest any a les carreteres de Lleida, va obligar a tallar la C-13 en els dos sentits durant dos hores, fins a les 8.30 h.

L’any passat hi va haver un total de vint-i-nou morts, disset menys que el 2015

La mort de Yeray Darias va causar una profunda commoció a Balaguer i al món del futbol en general, ja que havia militat en diversos equips i era molt apreciat. “Era una persona molt responsable que vivia el futbol al 200 per cent. El portava a la sang i es feia estimar”, explicava ahir l’entrenador de l’equip, Jordi Cortés, trencat de dolor, igual que ho estaven la resta d’integrants de l’entitat.

El club ha suspès els entrenaments (tornaran el dia 10) i el Campus de Nadal i demanarà ajornar el partit que ha de jugar el cap de setmana vinent davant del Lleida B, ja que els jugadors no se senten en condicions anímiques de disputar-lo. Tots dos clubs proposaran jugar el 24 de febrer. Les xarxes socials es van omplir de missatges de condolences i suport a la família i al club.

Yeray es va formar al planter del Balaguer, des d’on va passar al Lleida per jugar al Juvenil de Divisió d’Honor. D’allà se’n va anar al Binèfar, d’on el va recuperar Juanjo Tenorio, llavors entrenador, per a la plantilla de Tercera divisió. Jugava de defensa central i aquesta era la seua cinquena temporada al primer equip, de Primera Catalana, en el qual exercia de tercer capità.

El seu germà Víctor també forma part de la plantilla. El funeral tindrà lloc avui a les 16.00 hores a l’església del Sagrat Cor de Balaguer.

dos ferits en un accident al centre de Cervera

D’altra banda, dos homes de 28 i 34 anys van resultar ferits amb pronòstic menys greu en un aparatós accident al centre de Cervera dissabte a la matinada. Els fets van tenir lloc a les 4.43 hores a l’avinguda Catalunya, quan un turisme va xocar contra una tanca. Els dos ferits van ser traslladats en ambulància a l’Arnau de Vilanova. A més, una persona també va resultar ferida lleu en una sortida de via divendres a la nit a l’A-2 al seu pas per Bell-lloc d’Urgell. L’accident va ocórrer a les 22.00 hores al quilòmetre 473.

El de Vallfogona de Balaguer va ser l’únic accident mortal registrat ahir a les carreteres catalanes

El 2016 va registrar un mínim històric de morts a les carreteres de Lleida

L’any nou va començar amb un accident mortal només unes quantes hores després que comencés, després que el 2016 acabés a Ponent amb un mínim històric d’accidents de trànsit mortals. En total, l’any passat van morir a les vies lleidatanes 29 persones, la xifra més baixa des que hi ha registres. Durant tot l’any, van perdre la vida en accidents de trànsit a la província disset persones menys que el 2015, quan van ser 46 (un 37 per cent menys). Aquesta xifra queda molt lluny dels registres dels anys 90, quan les víctimes mortals de trànsit a Ponent rondaven el centenar cada any. El 2007, fa una dècada, van ser 89. La xifra més alta de morts es va registrar el 1995, amb un pèssim balanç de 144 morts.

Les causes d’aquest descens són diverses. El 2006 va entrar en vigor el carnet per punts i posteriorment el Govern va endurir el Codi Penal per tipificar com a delicte conduir ebri (superant la taxa d’alcohol de 0,60 mg/l), l’excés de velocitat, circular sense carnet o negar-se a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia.

A més, les carreteres de Ponent s’han omplert de radars (en l’actualitat n’hi ha 35 de fixos).

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

Yeray Darias, a la dreta, durant un partit d’aquesta temporada.

tracking