SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

Fraga transforma cinc solars en desús del Casc

Ja ha construït la primera i projecta les altres quatre per al present any

Imatge de la nova plaça ‘temàtica’ al carrer Doctor Barraquer.

Imatge de la nova plaça ‘temàtica’ al carrer Doctor Barraquer.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea d’Urbanisme de l’ajuntament de Fraga ha condicionat al Centre Històric el primer dels cinc solars en desús que preveu transformar en places temàtiques al llarg del present any. Es tracta de solars abandonats que han passat a ser de propietat municipal mitjançant un procés d’execució subsidiària, després de confirmar que els propietaris no es feien càrrec del seu manteniment ni van respondre als requeriments del consistori.

L’objectiu del projecte és donar-li un gir als solars municipals en diferents punts del Centre Històric perquè es converteixin en places i llocs de trobada i aprofitar-los per fer-hi diferents activitats culturals.

El primer dels solars reformats està ubicat al carrer Doctor Barraquer i ha estat recuperat per l’empresa fragatina Tutifru & Co. La nova plaça temàtica és d’ús recreatiu i consta d’una instal·lació de tenis taula, així com de pneumàtics de colors utilitzats com a testos per a gespa i plantes. Els costos dels treballs ascendeixen a una mica més de 6.000 euros i la resta de les actuacions tindran un cost similar, segons va confirmar ahir a SEGRE l’alcalde de Fraga, Miguel Luis Lapeña, ja que aquesta és la primera plaça temàtica del municipi, però el projecte de l’àrea d’Urbanisme inclou també la transformació de quatre solars més ubicats al carrer del Banc, la plaça Edison, la Collada Alta i el carrer Sant Sebastià.

La segona actuació del projecte està prevista per al pròxim mes de febrer i consistirà en una plaça de temàtica rúner, amb màquines d’exercici físic fetes de fusta i una zona enjardinada al carrer del Banc. L’ajuntament de Fraga preveu que les temàtiques de la resta de les places siguin sobre la promoció de la lectura, sobre la gestió de residus o sobre el manteniment d’horts urbans, entre d’altres.

tracking