SEGRE

TRIBUNALS INSTRUCCIÓ

La dona ferida per l'homicida confés d'Alfarràs s'oposa que surti de la presó

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

El crim va tenir lloc el maig de l’any passat a Alfarràs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusació particular al crim d’Alfarràs s’oposa que Josep Sopena, l’autor confés, surti de la presó després que el seu advocat, Carles López, en sol·licités ahir la llibertat provisional davant del jutjat de Balaguer que instrueix el cas i que ingressi en un centre psiquiàtric fins a la celebració del judici. Sopena està a la presó provisional i segueix ingressat a la unitat psiquiàtrica de la presó de Can Brians. Xavier Prats, advocat de la dona que va sobreviure a l’atac i filla de l’home assassinat, va explicar ahir que “si ingressés en qualsevol psiquiàtric que no fos el de la presó hi hauria un risc de fuga evident”.

L’homicida és inimputable segons els metges forenses de l’Institut de Medicina Legal, que van dictaminar, com va avançar SEGRE, que “va actuar partint d’una percepció errònia de la realitat, i presentava totalment anul·lades les capacitats cognitives i de discerniment”.

En el moment de cometre el brutal crim patia un brot psicòtic agut de l’esquizofrènia paranoide que té diagnosticada, probablement accentuada pel previ consum de tòxics, que li van anul·lar totalment les capacitats, segons van dictaminar els facultatius.

Per aquesta raó, la defensa creu que no se’l pot condemnar a una pena de presó.

tracking