SEGRE

SUCCESSOS

Ferit de gravetat un nen de 13 anys quan esquiava a Port del Comte

Sense casc, va perdre el control al baixar del telecadira perquè li va caure un objecte

Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes de Port del Comte.

Imatge d’arxiu d’esquiadors a les pistes de Port del Comte.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de 13 anys va resultar ahir ferit de caràcter greu al tenir un accident d’esquí a l’estació de Port del Comte, al Solsonès. L’accident es va produir al migdia, quan el menor, segons fonts de l’estació, estava al costat de dos adolescents de més o menys la mateixa edat en el telecadira i els va caure un objecte a terra. Al baixar per recollir-lo, el nen va perdre el control i va baixar de forma descontrolada fora de pistes fins que va patir una col·lisió, possiblement contra un arbre. Les mateixes fonts van assenyalar que el ferit no portava casc ni cap mesura de protecció.

Després de tenir l’accident, els treballadors de l’estació van oferir les primeres cures d’auxili al menor, que va ser tractat a la mateixa pista i després traslladat al dispensari mèdic de l’estació fins a l’arribada dels serveis d’emergències. Una vegada immobilitzat, per evitar que les lesions poguessin agreujar el seu estat, un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques va traslladar el menor fins a l’hospital Parc Taulí de Sabadell en estat greu per traumatisme cranioencefàlic.

Els treballadors de Port del Comte es van posar en contacte amb els pares del nen per informar-los del que havia succeït. Des de l’estació del Solsonès van recordar ahir la importància que tant adults com nens portin les mesures de seguretat adequades i van assenyalar que les conseqüències del cop haurien sigut menors si l’esquiador accidentat hagués portat el casc obligatori. Així mateix, van destacar la ràpida actuació dels treballadors de pistes que van atendre el menor després de la caiguda, la qual cosa va possibilitar el trasllat a l’hospital amb celeritat. Per evitar aquest tipus d’accidents, es recomana extremar les precaucions i estar pendents en tot moment de les indicacions de les pistes, així com de vigilar els menors.

D’altra banda, un excursionista va resultar ferit ahir al tenir una caiguda al Pallars Sobirà. Segons els Bombers, l’home, un veí de Barcelona de 55 anys, feia una excursió pel camí de les Bordes de Virós, a Araós, poble del terme municipal d’Alins. Al migdia, l’excursionista va relliscar amb una placa de gel i va patir lesions al turmell, de forma que va ser traslladat en helicòpter a la base de Bombers a Tírvia i d’allà el SEM el va evacuar a l’Hospital Comarcal del Pallars, a Tremp.

tracking